Follow us

10 συνήθειες για να γίνεις ένας πιο ήρεμος άνθρωπος

Μάθε ποια είναι τα μυστικά και άλλαξε τη ζωή σου προς το καλύτερο

spending-carefree-time-picture-id643379590 Credit: g-stockstudio

Πώς μπορείς να γίνεις ένας πιο ήρεμος άνθρωπος όταν σχεδόν σε όλη σου την καθημερινότητα επικρατεί μία τρέλα; Η αλήθεια είναι ότι αν μπεις στον κόπο να παρατηρήσεις πώς λειτουργούν οι ήρεμοι άνθρωποι θα εντοπίσεις αρκετά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, και – γιατί όχι – να πάρεις μαθήματα ζωής.

Επιλέγουν να περπατούν

Οι ήρεμοι άνθρωποι αρέσκονται στο να κάνουν βόλτες στην πόλη και να ασκούνται ακόμα και βγάζοντας καθημερινά βόλτα το σκυλί τους. Κατέβα μία στάση νωρίτερα από το τρένο ή το λεωφορείο. Αυτή η τόσο απλή συνήθεια θα σε βοηθήσει να διώξεις την πίεση και να καθαρίσεις το μυαλό σου.

Δεν βιάζονται

Έχουν αρκετό χρόνο για να φτάσουν στον προορισμό τους και δεν πανικοβάλλονται. Αν κάτι πάει στραβά, βγάζουν κάτι από τη λίστα τους ή κάνουν μία ανακατάταξη των υποχρεώσεών τους. Ή απλά φτάνουν εκεί που πρέπει να πάνε και απολογούνται με χάρη. Η βιασύνη παρεμποδίζει την ηρεμία και δεν έχει καμία απολύτως αξία.

Δίνουν προτεραιότητα στην φροντίδα του εαυτού τους

Επαρκής ύπνος, καλή διατροφή και σωματική άσκηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες συνήθειες. Υιοθέτησέ τες με τη σειρά σου και θα δεις σταδιακά την καθημερινότητά σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Έχουν μία ρουτίνα

Οι ήρεμοι άνθρωποι ελαχιστοποιούν την καταπόνηση της μνήμης του, κάνοντας κάποια πράγματα με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα. Από μία μικρή ιεροτελεστία το πρωί και πλάνα για το μεσημεριανό γεύμα μέχρι τα ρούχα που θα φορέσουν τις επόμενες ημέρες, αρκετές δουλειές είναι προκαθορισμένες. Όταν λειτουργείς στον “αυτόματο πιλότο” ελαχιστοποιείς τη λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα να λειτουργείς πιο εύκολα τις πιεστικές ημέρες.

Εξασκούνται για να ζουν το παρόν

Όσοι αγαπούν την ηρεμία συνηθίζουν να κάνουν διαλογισμό, γιόγκα, τάι τσι ή κάποια άλλη παρόμοια πρακτική. Δραστηριότητες όπως το surf, η κηπουρική ή το διάβασμα θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες, αρκεί να είσαι επιμελής. Επιλέξτε σερφ, κηπουρική ή την ανάγνωση με τα παιδιά σας, αλλά να είναι επιμελής και να ασκείστε τακτικά για να πάρει το αποτέλεσμα μείωση του στρες.

Χρησιμοποιούν με σύνεση το τηλέφωνο

Οι ήρεμοι άνθρωποι δεν παθαίνουν εμμονή με το κινητό τους, αλλά το χρησιμοποιούν τόσο όσο χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους και να επικοινωνήσουν, ίσως και για να ακούσουν μουσική ή να ενημερωθούν για τα νέα. Θα δυσκολευτείς να βρεις την ηρεμία που θέλεις αν αφήνεις το κινητό να κυριαρχεί στη ζωή σου.

Αυτοπροσδιορίζονται και θέτουν όρια

Έχουν επίγνωση και ανταποκρίνονται στην ψυχική, σωματική και συναισθηματική τους κατάσταση. Κάνουν διαλείμματα για stretching, σνακ και εκτόνωση, και είναι σε θέση να πειθαρχήσουν στον εαυτό τους.

Περιμένουν ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά

Το γεγονός ότι δεν διαταράσσονται εύκολα είναι γιατί ξέρουν ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Δεν περιμένουν να πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο και είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Έχε πάντα ένα πλάνο αλλά να είσαι έτοιμη να το αλλάξεις κάθε ώρα και στιγμή.

Συνδέονται ουσιαστικά με τον κόσμο

Ένα χαμόγελο, μια βοήθεια σε έναν περαστικό, ένα τηλεφώνημα στους γονείς είναι ουσιαστικές κινήσεις στην καθημερινότητά μας. Θυμήσου ότι σε κάθε δραστηριότητα και ανθρώπινη σχέση χρειάζεται πάθος και φροντίδα.

Εκτιμούν τη μικρή τους θέση στο σύμπαν

Οι ήρεμοι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο μικροί είναι μέσα στο σύμπαν και καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένας κόσμος πέραν του δικού τους. Παίρνουν στα σοβαρά τις υποχρεώσεις και τη δουλειά τους αλλά όχι τον εαυτό τους. Μαζί με τον διαλογισμό, η προσφορά υπηρεσιών (μέσω της δουλειάς, του εθελοντισμού ή της φροντίδας) μπορεί να σε οδηγήσει σε μια πιο ήρεμη ζωή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ