Follow us

Σκάνδαλο με το Facebook | Διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία 533 εκατ. χρηστών - Οι 617.722 από Ελλάδα

Η διαρροή περιλαμβάνει ευαίσθητα στοιχεία χρηστών του Facebook, όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail.

MissBloom TEAM
Facebook iStock

Eυαίσθητα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook διέρρευσαν στο Διαδίκτυο το Σάββατο 3 Μαρτίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την την αδυναμία της εταιρείας να προστατεύσει τον όγκο πληροφοριών που συλλέγει.

H διαρροή περιλαμβάνει στοιχεία 533 εκατ. χρηστών του μέσου, όπως τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, στοιχεία βιογραφικών και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail, αναφέρει το Business Insider.

Στοιχεία από το 2019

"Πρόκειται για παλιά δεδομένα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν, το 2019", δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. "Βρήκαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019".

Την περίοδο εκείνη, η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει πράγματι το τεχνολογικό πρόβλημα που είχε επιτρέψει στα στοιχεία να διαρρεύσουν. Ωστόσο, από τη στιγμή που η διαρροή έχει συμβεί, η εταιρεία έχει ελάχιστες δυνατότητες να σταματήσει τη διακίνηση των στοιχείων ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

Στοιχεία 617.722 χρηστών από Ελλάδα

Ο Αλόν Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρίας κυβερνοασφαλείας Hudson Rock και ένας από τους πρώτους που εντόπισαν τη διαρροή των δεδομένων το περασμένο Σάββατο, δήλωσε πως μια βάση δεδομένων τέτοιας έκτασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση των δεδομένων από κακοποιά στοιχεία προκειμένου να επιχειρήσουν την απόκτηση του ελέγχου διαφόρων λογαριασμών.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ