Follow us

Οι μακρινοί προορισμοί που αξίζει να δεις

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι.

μακρινοί προορισμού

Τα πολύωρα ταξίδια με καράβι είναι για πολλούς η αρχή για τις πολυπόθητες διακοπές. Ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα νησιά κρύβουν θησαυρούς και αξίζουν κάθε ώρα αναμονής στο καράβι. Οι πιο ρομαντικοί προτιμούν τις βόλτες στο κατάστρωμα και το σαλόνι ενώ άλλοι θέλουν τη σιγουριά και την άνεση της καμπίνας.

Οι μακρινοί προορισμοί που αξίζει να δεις

Στην κράτηση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σου μην ξεχνάς ότι η διάρκεια ενός ταξιδιού μπορεί να αλλάζει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που η τουριστική κίνηση είναι μεγαλύτερη. Στην πλατφόρμα της Let’s Ferry μπορείς να δεις σε real time την ώρα άφιξης του καραβιού στο λιμάνι του προορισμού σου.

Ανάφη

Μέσος όρος με πλοίο της γραμμής: 10 ώρες

Αν κάθε φορά που βρίσκεσαι στην Ακρόπολη, επισκέπτεσαι τα Αναφιώτικα, την ξεχωριστή αθηναϊκή γειτονιά, τότε πρέπει να δεις και το νησί στο οποίο γεννήθηκαν οι μάστορες που έφεραν εδώ την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η Ανάφη είναι ένα νησί που γοητεύει τους λάτρεις της περιπέτειας μιας και η μορφολογία της απέχει από ένα τυπικό νησί των Κυκλάδων. Ο Κάλαμος, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βράχος στη Μεσόγειο μετά το Γιβραλτάρ και είναι διάσημος αναρριχητικός προορισμός. Φυσικά όμως για να δροσιστείς θα βρεις παρθένες παραλίες, απομονωμένες, για να χαλαρώσεις σε αμμουδιές όπως αυτή του Μεγάλου Ρούκουνα.

Ανάφη

Κρήτη

Μέσος όρος με πλοίο της γραμμής: 8 ώρες

Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, η μπουκαπόρτα ανεβαίνει και ξεκινάει το ταξίδι για τη Μεγαλόνησο. Σε όποιο λιμάνι της Κρήτης και αν κατέβεις, σε περιμένει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Συνδέσου στο wifi του καραβιού για να μάθεις πληροφορίες για το πώς θα κινηθείς από τα αστικά κέντρα προς τα γύρω χωριά για να δεις όσα περισσότερα αξιοθέτα μπορείς: Δρομολόγια ΚΤΕΛ, εκδρομές με καΐκι και περιπατητικές διαδρομές. Ο Μπάλος στην Κίσσαμο, το Ελαφονήσι στα Χανιά, το Φοινικόδασος πλάι στο Λασίθι, το μνημείο του Καζαντζάκη και η Κνωσός στο Ηράκλειο και στο τέλος η Waterland, ο παράδεισος για μικρούς και μεγάλους είναι μόνο μερικά από αυτά τα αξιοθέατα. Στα πλοία το μπαρ λειτουργεί συνεχώς και το εστιατόριο ανοίγει συγκεκριμένες ώρες. Αν το χάσεις, κάνε λίγο υπομονή γιατί στο νησί σε περιμένει μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου. Στάκα, χοχλιοί, γαμοπίλαφο, σκαλτσούνια και φυσικά η ρακή αιχμαλωτίζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Βάι
Ελαφονήσι
Κρήτη Μπάλος
Κρήτη φαγητό
Κρήτη Ρακή
Ηράκλειο

Ρόδος

Μέσος όρος με πλοίο της γραμμής: 15 ώρες

Μια πρώτη ευκαιρία για να ξεκουραστείς είναι να κλείσεις καμπίνα στο μεγάλο ταξίδι για το νησί των Ιπποτών. Πάρε μαζί τον υπολογιστή ή το tablet για να δεις σειρές και ταινίες, διάβασε εκείνο το βιβλίο που έχεις μήνες στη βιβλιοθήκη ή απλά κοιμήσου μέχρι να φτάσεις. Η Ρόδος είναι νησί που δύσκολα θα πας για weekend, γιατί συνδυάζει την ιστορία με το φυσικό περιβάλλον δίνοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Ακρόπολη της Λίνδου και μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε ταξιδεύουν στην ιστορία. Παράλληλα, παραλίες γνωστές σε όλο τον κόσμο όπως το Φαληράκι, η Έλλη και η Άντονι Κουίν προσφέρονται για βουτιές και διασκέδαση σε πολυπληθή beach bars. Μην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και την Κοιλάδα των 7 Πηγών.

Ρόδος
Ρόδος
Ρόδος
Ρόδος

Σαντορίνη

Μέσος όρος με πλοίο της γραμμής: 10 ώρες

Μόλις δέσει το καράβι στο λιμάνι, θα δεις εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο να κατεβαίνουν. Ερωτευμένα ζευγάρια, εφηβικές παρέες, νύφες και γαμπροί που θέλουν να κάνουν επαγγελματική φωτογράφιση γάμου… όλοι ονειρεύονται να έρθουν εδώ! Ένα νησί που κάθε χρόνο κερδίζει διακρίσεις από κάθε κατηγορία του τουρισμού δεν μπορεί παρά να σου δημιουργεί μια γλυκιά προσμονή μέχρι να φτάσεις. Τα ενδιάμεσα λιμάνια όπως η Πάρος, η Νάξος και η Ίος, εντάσσονται στην αφρόκρεμα των ελληνικών νησιών και αξίζει να τα βλέπεις έστω και για λίγο από το κατάστρωμα. Όσο είσαι στο καράβι, φρόντισε να φορτίσεις τις φορητές συσκευές σου και να έχεις αρκετό αποθηκευτικό χώρο, για να τραβήξεις χωρίς πρόβλημα την καλύτερη φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα. Στη Σαντορίνη μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τα μυστικά του ηφαιστείου με μια ημερήσια εκδρομή στη Θηρασιά. Μια πιο εναλλακτική εμπειρία είναι να κλείσεις online μια εμπειρία οινογνωσίας, κάτι που επιβάλλεται σε ένα νησί με τόσα οινοποιεία.

Σαντορίνη
Σαντορίνη

Χίος

Μέσος όρος με πλοίο της γραμμής: 11 ώρες

Στη γη της μαστίχας, οι γραφικοί οικισμοί και οι ανεξερεύνητες παραλίες είναι από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν έναν "ψαγμένο" προορισμό. Το ταξίδι είναι μεγάλο και αν είναι ευνοϊκός ο καιρός θα δεις αρκετούς τολμηρούς να έχουν απλώσει υπνόσακους στο κατάστρωμα για ύπνο κάτω από τα αστέρια. Η Χίος είναι ιδανική για κοντινές εξορμήσεις σε μικρά γειτονικά νησιά όπως οι Φούρνοι, ο Άγιος Ευστράτιος, οι Οινούσσες και τα ηρωικά Ψαρά. Μπορείς όμως να βρεθείς και σε μια άλλη ήπειρο, αν ταξιδέψεις στο Τσεσμέ της Τουρκίας που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Χίος
Χίος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ