Follow us

Ευγενία Λιβανού | Η τραγική ζωή της λαμπερής "Ελληνίδας πριγκίπισσας" που έσβησε σε ηλικία 44 ετών - Ο ταραχώδης γάμος με τον Νιάρχο, ο εθισμός και το τέλος που εξελίχθηκε σε θρίλερ

Ο αμύθητος πλούτος, ο γάμος με τον Σταύρο Νιάρχο, η κατάθλιψη και η νεκροψία που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ευγενία Λιβανού - Σταύρος Νιάρχος Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο

Μπορεί η μικρότερη αδερφή της, Τίνα, να αποτελούσε το υπέρτατο πρότυπο ομορφιάς της εποχής, με τα περιοδικά να μνημονεύουν ακόμα και σήμερα την κομψότητά της, όμως, η Ευγενία Λιβανού, αν και δεν είχε την επιτυχία της συζύγου του Αριστοτέλη Ωνάση, έζησε μία εξίσου πολυτελή ζωή και ταυτόχρονα τραγική με εκείνη της "Ελληνίδας Grace Kelly".

Διάβασε επίσης: Πάνω στην επιβλητική Κρεολή το '60 | H σπάνια φωτογραφία της Ευγενίας Νιάρχου με τον γιο της, Φίλιππο

Τα νεανικά χρόνια

Μεγαλωμένη στα πούπουλα, κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, με σπουδές στο εξωτερικό και τουλάχιστον 3 γλώσσες στο βιογραφικό της, η Ευγενία μαζί με τη μικρότερη αδερφή της, αποτελούσαν τα it-girls των δεκαετιών του '40 και του '50, έχοντας στον στενό τους κύκλο βασιλείς, διάσημους ηθοποιούς και το enfant gate του παγκόσμιου jet-set. Ο χρόνος της μοιραζόταν μεταξύ Αγγλίας και Νέας Υόρκης, όπου ήταν η βάση της αυτοκρατορίας του πατέρα της, έχοντας πρόσβαση στους μεγαλύτερους οίκους μόδας, ενώ από την εφηβική της ηλικία είχε προτάσεις για γάμο, δεδομένου του status της.

Loading...

Ο γάμος με τον Σταύρο Νιάρχο

Αν και ο εφοπλιστής Σταύρος Νιάρχος είχε προσεγγίσει αρχικά τη μικρότερη αδερφή της, Τίνα, ως το τρόπαιο στη διαμάχη που είχε με τον Αριστοτέλη Ωνάση, όταν τελικά ο Λιβανός έδωσε την έγκρισή του στον τελευταίο για να παντρευτεί τη μικρή του κόρη, ο Νιάρχος προχώρησε σε πρόταση γάμου προς την Ευγενία Λιβανού. Το 1947 θα παντρευτούν και για 16 χρόνια θα μείνουν μαζί.

Loading...

Και μπορεί στη ζωή της να φαινόταν πως τα είχε όλα, όπως επαύλεις και διαμερίσματα σε όλα τα μέρη του κόσμου, αμύθητης αξίας κοσμήματα και ρούχα, η διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της θα δημιουργήσει μία απόσταση ανάμεσά τους, η οποία θα ενταθεί περισσότερο από την χιλιομετρική, εξαιτίας των υποχρεώσεων του Νιάρχου και τα ταξίδια του για δουλειά σε όλο τον κόσμο.

Παρόλ' αυτά, το ζευγάρι θα αποκτήσει 4 παιδιά, τα οποία η Ευγενία θα αγαπήσει όσο τίποτε άλλο. Και όμως οι συνεχείς καβγάδες λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του Νιάρχου δεν θα λείπουν από τη σχέση τους, με τη σύζυγό του να δέχεται τις κακές συμπεριφορές, χωρίς να αντιδρά. Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν το 1965 όταν ο Σταύρος Νιάρχος θα γνωρίσει την Charlotte Ford, την κόρη του ιδρυτή της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας, την οποία θα αφήσει έγκυο.

Οι πιέσεις του Henry Ford θα αναγκάσουν τον Νιάρχο να ζητήσει διαζύγιο από τη σύζυγό του, η οποία θα του το παραχωρήσει με βάση τον νόμο του Μεξικού, για να προχωρήσει σε πολιτικό γάμο με τη νέα του σύντροφο.

Δύο χρόνια αργότερα, ο εφοπλιστής θα χωρίσει από τη Ford, γυρνώντας πίσω στην Ευγενία Λιβανού, η οποία θα τον δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες. Εξάλλου, η ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε αναγνωρίσει το διαζύγιο ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, με τη Λιβανού να είναι διατεθειμένη να συγχωρήσει τον αγαπημένο της.

Loading...

Η κατάθλιψη και ο θάνατος

Η απόρριψη, όμως, του συζύγου της θα τη φέρει σε επαφή με την ίδια της την καταστροφή. Την περίοδο που η Ευγενία θα χωρίσει από τον Σταύρο Νιάρχο, θα γνωρίσει τα αντικαταθλιπτικά και τα υπνωτικά χάπια, τα οποία δεν θα λαμβάνει με σύνεση. Με το άγχος της ηλικίας και της λάμψης που μέρα με τη μέρα χάνει, η απελπισία της θα την κάνει δέσμια στον εθισμό της. Και λίγο αργότερα θα την οδηγήσει στο μοιραίο τέλος της.

Στις 3 Μαΐου του 1970 και ενώ βρίσκεται στη Σπετσοπούλα, το ιδιωτικό νησί του συζύγου της, η ίδια θα βρεθεί νεκρή στο δωμάτιό της. Για την ακρίβεια, φορώντας το νυχτικό της και αφήνοντας ένα περίεργο σημείωμα, θα πάρει μία μεγάλη ποσότητα βαρβιτουρικών. Το αναίσθητο σώμα της θα βρει ο ίδιος ο Νιάρχος, ο οποίος θα υποψιαστεί τι έχει συμβεί στη σύζυγό του, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπαθούσε να τη συνεφέρει. Μιάμιση ώρα αργότερα θα φτάσει ο γιατρός, Παναγιώτης Αρναούτης, ο οποίος δυστυχώς δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα στην ήδη νεκρή Ευγενία Λιβανού.

Η σωρός της θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να επιβεβαιωθεί η αιτία του θανάτου της. Και ενώ στην αρχή ο πρώτος γιατρός θα υποδείξει ως την αιτία την υπερβολική δόση χαπιών, οι μώλωπες στο σώμα της θα υπονοήσουν πως ίσως πριν τον θάνατό της προηγήθηκε πάλη, κάτι που θα εικάσει ο δεύτερος ιατροδικαστής. Εντέλει, η τρίτη εξέταση που θα γίνει, θα αθωώσει τον Νιάρχο, ο οποίος εξήγησε πως τα σημάδια στο κορμί της ήταν από όταν προσπάθησε να τη συνεφέρει.

Παρά την απόδειξη της αθωότητάς του, ο κόσμος φαίνεται να μην είχε πειστεί από τα ευρήματα της εξέτασης. Μάλιστα, η οικογένεια της Λιβανού θα φτάσει στο σημείο να βγει μπροστά για να τον υποστηρίξει, δίνοντας ταυτόχρονα στον Νιάρχο το χέρι της αδερφής της, Τίνας, μετά τα διαζύγιά της από τον Ωνάση και τον Βρετανό John Spencer-Churchill, Μαρκήσιο του Μπλάντφορντ.

4 χρόνια από τον θάνατο της αδερφής της, η Τίνα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, όταν το σώμα της θα βρεθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι ύστερα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, λίγο μετά το δυστύχημα του γιου της, Αλέξανδρου Ωνάση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ