Follow us

Διακόσμηση υπνοδωματίου | Ιδέες για την πιο όμορφη μίνιμαλ κρεβατοκάμαρα

Απλοί κανόνες και ιδέες διακόσμησης για το υπνοδωμάτιό σας.

υπνοδωμάτιο iStock

Το υπνοδωμάτιο οφείλει να είναι ο χώρος του σπιτιού, που αποτελεί το καταφύγιό σας και το μέρος που θα σας κάνει να χαλαρώνετε. Αφήνοντας εκτός, εκκρεμότητες που τρέχουν, υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας και όλα τα αρνητικά συναισθήματα, η κρεβατοκάμαρα οφείλει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, προκειμένου να επιτελεί τον σκοπό της απόλυτης ηρεμίας.

5 βασικοί κανονες για το υπνοδωμάτιο

1. Χρώματα

Υπάρχουν διάφορες σχολές σε ό,τι αφορά τα χρώματα που θα επιλέξετε να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας. Φυσικά και η πρωταρχική σκέψη είναι να κάνετε αυτό που νιώθετε εσείς πως είναι το σωστό για εσάς, όμως θυμηθείτε πως πολλά patterns και έντονα χρώματα μπορεί να μην σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε, όπως επιθυμείτε. Γι'αυτό, προτιμήστε καλύτερα αποχρώσεις που είναι πιο ουδέτερες και απαλές, που δεν θα χτυπούν στο μάτι και θα σας δίνουν την ευκαιρία να ταιριάξετε mix and match έπιπλα και διακοσμητικά.

2. Κινητό

Αν και δεν πρόκειται για έναν κανόνα που υπόκειται σε αυτούς της διακόσμησης, προκειμένου να επιτεύξετε το επίπεδο της χαλάρωσης που επιθυμείτε, οφείλετε να αφήνετε εκτός του δωματίου σας το κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να μένουν έξω από τον χώρο ηρεμίας σας οι παρεμβολές.

3. Αποθήκευση

Όποια απόφαση κι αν πάρετε σχετικά με τη διακόσμηση και τα έπιπλα που θα κοσμήσουν το δωμάτιό σας, θυμηθείτε πως πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα αποθηκευτικά σημεία που είναι υψίστης σημασίας σε ένα - ειδικά μικρό- υπνοδωμάτιο. Ίσως μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με χώρο αποθήκευσης, κομοδίνο με συρτάρι ή ράφια, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε εσείς στον τοίχο.

4. Φυτά

Τα φυτά δεν είναι απαραίτητα μόνο στον χώρο του σαλονιού σας ή στη βεράντα, αλλά και στο υπνοδωμάτιό σας. Τα αληθινά φυτά έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώνουν οξυγόνο στον χώρο και να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως τα φυτά στον χώρο προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας, γεγονός που θα σας φανεί χρήσιμο, λίγο πριν κοιμηθείτε.

5. Προσωπικό στιλ

Όσο κι αν πολλές ιδέες και moodboards προτείνουν μια συγκεκριμένη εικόνα διακόσμησης, εσείς οφείλετε να ακολουθήσετε τη δική σας φωνή και τη δική σας αισθητική. Γιατί όσο όμορφος κι αν είναι ένας χώρος, αν δεν τον νιώθεις δικός σου, έχεις χάσει το μισό παιχνίδι.

Ιδέες για μία μίνιμαλ διακόσμηση υπνοδωματίου

Κουβέρτα καπιτονέ

Αν είστε λάτρεις του μίνιμαλ, η καπιτονέ αυτή κουβέρτα θα αποτελέσει τη "ζεστή αγκαλιά" που χρειάζεστε όταν ξαπλώσετε, ενώ θα δώσει πολλά deco points στην τελική εικόνα του υπνοδωματίου σας.

Διακόσμηση υπνοδωματίου | Ιδέες για την πιο όμορφη μίνιμαλ κρεβατοκάμαρα

Μαξιλάρια

Τα πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια θα χαρίσουν μία ξεχωριστή νότα στον χώρο σας, αν ειδικά οι nude αποχρώσεις κυριαρχούν.

Κομοδίνο

Αναπόσπαστο κομμάτι της κρεβατοκάμαρας και ένα έπιπλο που θα σου δώσει παραπάνω χώρους για αποθήκευση αντικειμένων. Το ξύλινο στοιχείο θα χαρίσει έναν μίνιμαλ αέρα σε συνδυασμό με τη ρουστίκ αισθητική, που θα κάνει το υπνοδωμάτιο να μοιάζει πιο ζεστό.

jysk

Πολυθρόνα

Αν οι διαστάσεις του χώρου σας το επιτρέπουν, μία πολυθρόνα, στην οποία μπορείτε να απολαμβάνετε την ανάγνωση ενός βιβλίο απερίσπαστη, είναι ό,τι πρέπει για τον μίνιμαλ σχεδιασμό του υπνοδωματίου σας. Ειδικά, η συγκεκριμένη με την επένδυση εφέ μαλλιού είναι όνειρο.

courtesy of Zara Home

Φωτιστικό

Το φως είναι πολύ σημαντικό σε έναν χώρο είτε αυτό είναι εξ ορισμού φωτεινό, είτε όχι. Επιλέξτε ένα μικρό πορτατίφ για το κομοδίνο σας, που θα σας κρατάει συντροφιά πριν πέσετε για ύπνο.

zara home

Καθρέφτης

Ένας καθρέφτης, πέραν του αυτονόητου πρακτικού κομματιού του, έχει την ικανότητα να μεγαλώνει έναν χώρο, δίνοντας την εντύπωση της συνέχειας. Απόλυτη win-win κατάσταση.

ikea

Κορνίζες

Όπως προαναφέρθηκε, το προσωπικό στοιχείο είναι πολύ σημαντικό σε έναν χώρο, συνεπώς αν δεν θέλετε να τοποθετήσει κάποιον πίνακα ή πόστερ στο υπνοδωμάτιό σας, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους του δωματίου σας με φωτογραφίες σας, που απεικονίζουν εσάς με αγαπημένα σας πρόσωπα. Δείτε μία ιδέα εδώ.

ikea

Κάλυμμα παραθύρου

Αν η κουρτίνα μοιάζει στα μάτια σας παλιακή επιλογή, στοχεύοντας σε ένα πιο μοντέρνο και μίνιμαλ αποτέλεσμα, η τοποθέτηση ενός ρολού με ύφασμα στο παράθυρο ή στην μπαλκόνοπορτα θα καταφέρει να "κρύψει" το δωμάτιο, ενώ παράλληλα δεν θα υπερφορτώνει το αποτέλεσμα.

praktiker

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ