Follow us

Πόλεμος στην Ουκρανία | Εισβολή Ρώσων αλεξιπτωτιστών στο Χάρκοβο - Επιτέθηκαν σε νοσοκομείο

Πάνω από 100 άμαχοι έχουν τραυματιστεί στη Μαριούπολη. Τέσσερις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στη Ζιτόμιρ της Ουκρανίας. Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στo Χάρκοβο.

MissBloom TEAM
war iStock

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

"Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στo Χάρκοβο (...) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο" της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. "Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών", κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο σχολής πολιτών στη Χαρκίβ έπειτα από αεροπορικό πλήγμα.

"Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία" περιοχή της Χαρκίβ που δεν έχει υποστεί "πλήγμα από οβίδα" του ρωσικού πυροβολικού, ανέφερε.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Η έφοδος ρωσικών στρατευμάτων καταγράφηκε την έβδομη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και κλιμακώθηκε χθες.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ