Follow us

Decor Hacks | Πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να μοιάζει μεγαλύτερο σύμφωνα με το TikTok

Απλά, εύκολα και οικονομικά τρικ που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου.

διακόσμηση υπνοδωματίου iStock

Όσο κι αν αγαπάς το διαμέρισμά σου, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του, το οποίο θα ήθελες να είναι λίγο διαφορετικό και αυτό είναι το υπνοδωμάτιο. Μπορεί οι χώροι της κουζίνας, του μπάνιου και του σαλονιού να έχουν κατά τη δική σου άποψη σωστή κατανομή, δυστυχώς το δωμάτιό σου βγήκε χαμένο στη "διαδικασία της μοιρασιάς". Αναμφίβολα, μία συμβουλή από έναν αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων θα ήταν η καλύτερη επιλογή σχετικά με το πώς θα μπορούσες να κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να μοιάζει μεγαλύτερο. Ωστόσο, αν την περίοδο αυτή δεν έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις χρόνο και χρήματα, το TikTok θα μπορούσε να σε βοηθήσει - #truestory. Σήμερα συγκεντρώσαμε 6 εύκολες και οικονομικές λύσεις και συμβουλές από τη δημοφιλή πλατφόρμα που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου.

1. Έπιπλα

Προσπάθησε να ξεφορτωθείς από το δωμάτιό σου τα μεγάλα έπιπλα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και προτίμησε εκείνα που είναι πιο λεπτεπίλεπτα, ενώ παράλληλα έχουν διπλή χρήση. Επιπλέον, επίλεξε εκείνα που φαίνονται τα ποδαράκια τους, προκειμένου το δωμάτιο να μοιάζει πιο ψηλό, ενώ την ίδια στιγμή τον κενό χώρο από κάτω τους, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για αποθήκευση.

2. Κουρτίνες

Ποιος είπε πως οι κουρτίνες είναι περιττές σε ένα υπνοδωμάτιο ή ότι προσθέτουν περισσότερο όγκο στο αποτέλεσμα; Επίλεξε ελαφριές, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και τοποθέτησε το κουρτινόξυλο, όσο πιο ψηλά γίνεται, έτσι ώστε να δίνεται η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου και ψηλοτάβανου χώρου.

3. Διακοσμητικά

Δεν χρειάζεται να γεμίσεις την κρεβατοκάμαρά σου με διακοσμητικά, όσο κι αν θέλεις να δώσεις μία προσωπική νότα στον χώρο. Απόσυρε τα μεγάλα αντικείμενα, διατηρώντας το δωμάτιο τακτοποιημένο και παράλληλα ανοιχτό. Ωστόσο, εάν επιθυμείς διακαώς να προσθέσεις το κάτι παραπάνω στο δωμάτιο, προνόησε να έχει μινιμαλιστική λογική, ενώ το χρώμα του να ταιριάζει με τον τοίχο, ώστε να ενσωματώνεται στον χώρο.

4. Τοίχοι

Οι φωτογραφίες και τα κάδρα αποτελούν μία όμορφη πινελιά στον προσωπικό σου χώρο. Παρ'όλ'αυτά, θυμίσου να αφήσεις κάποιους τοίχους κενούς, με σκοπό να δίνεται αέρας στο τελικό αποτέλεσμα.

5. Χρώματα

Είναι δεδομένο (και σχεδόν γνωστό από όλους) πως το χρώμα που θα επιλέξεις για το μικρό υπνοδωμάτιό σου, οφείλει να είναι ανοιχτόχρωμο. Σκέψου πως κάνοντας την επιλογή ενός σκούρου χρώματος στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σου, θα οδηγήσει στο να μοιάζει ακόμα πιο μικρή.

6. Καθρέφτες

Οι καθρέφτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τον χώρο σου να μοιάζει πιο μεγάλο, δίνοντας την αίσθηση του βάθους και της συνέχειας. Δοκίμασε να τοποθετήσεις έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από το παράθυρό σου και θα διαπιστώσεις πως το υπνοδωμάτιο θα μοιάζει μεγαλύτερο, αλλά και φωτεινότερο, χάρη στην αντανάκλαση του φυσικού φωτός.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ