Follow us

'Ελενα- Όλγα Χρηστίδη: "Τα εγκλήματα είναι πάντα (και) κοινωνικά"

Η ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ και Επ. Υπεύθυνη στην Οργάνωση Orlando LGBT+ φωτίζει πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης και εξηγεί γιατί μας αφορά όλους.

MissBloom TEAM
Ελενα- Όλγα Χρηστίδη

Η ψυχολόγος 'Ελενα- Όλγα Χρηστίδη δημοσίευσε στο FB ένα κείμενο σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας εξαιρετικά ενδιαφέρον. "Τα εγκλήματα είναι πάντα (και) κοινωνικά" γράφει. Εξηγεί τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης, παραθέτει στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζουμε και πώς ακόμα και μια ψυχική διαταραχή σπάνια οδηγεί σε εγκληματική πράξη. Μιλά όμως και για τις δικές μας ευθύνες. Την ευθύνη μας ως κοινωνία.

Γιατί είναι εύκολο να αποδίδουμε τις ευθύνες κάθε φορά μόνο σε ένα "τέρας", σα να είναι κάτι εξαιρετικό, σαν να μην ζούσε δίπλα μας, σαν να μην ακούσαμε ποτέ τίποτα. Σαν τα παιδιά να μην είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Η σωτηρία των παιδιών ήταν ευθύνη όλων μας.

Ακολουθεί η ανάρτησή της:

"Για την υπόθεση της Πάτρας: Η Αγία Οικογένεια, η αποτυχία του κοινωνικού συστήματος και οι έμφυλες προεκτάσεις της ΜΗ αποτροπής ενός (πιθανού) επαναλαμβανόμενου εγκλήματος.

Πριν λίγη ώρα αποδόθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Είναι προφανές ότι η βασική υπόθεση είναι η δολοφονία/προμελετημένη ανθρωποκτονία και των τριών παιδιών από την μητέρα τους, αν και ακόμη αναμένουμε εάν και πότε θα της αποδοθούν κατηγορίες για τον θάνατο και των άλλων δύο.

Από όσα φαίνονται ως τώρα η μητέρα μοιάζει να έχει ένα συγκεκριμένο ψυχολογικό προφίλ (συνδεόμενο και με συγκεκριμένα στοιχεία ψυχοπαθολογίας). Επιπλέον έρχεται στην επιφάνεια ένα στοιχείο διαγενεακού, επαναλαμβανόμενου τραύματος: ο παππούς της είχε σκοτώσει την γυναίκα του (την γιαγιά της) της οποίας το όνομα έχει πάρει η κατηγορούμενη. Επιπλέον στοιχεία για τους γονείς της Ρ. Π. μιλούν για συμπεριφορά αμέλειας έως και εγκατάλειψής της στην καθημερινή ζωή και από τους δύο, από μικρή ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ