Follow us

Ο υγιεινός τρόπος για να χάσετε κιλά μέχρι το καλοκαίρι (μέρος δεύτερο)

Η Δρ. Μαρία Ψωμά δίνει συμβουλές για ασφαλή απώλεια βάρους και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

MissBloom TEAM
Διατροφή iStock

Το καλοκαίρι είναι μία "ανάσα" μακριά κάτι που έχουμε ήδη αντιληφθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις γεμάτες παραλίες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λοιπόν, ένα από τα βασικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι τα κιλά και η αυτοπεποίθηση που θα νιώσουμε φορώντας μαγιό. Το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε εμείς όμορφα με το σώμα μας και να αποδεχτούμε ότι όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ίδιοι. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα δείτε άμεσα αποτελέσματα και ορατή βελτίωση.

Ο υγιεινός τρόπος για να χάσετε κιλά μέχρι το καλοκαίρι

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου λοιπόν, παρακάτω σας έχω ακόμη μερικούς τρόπους να χάσετε κιλά με ασφαλή τρόπο και να γεμίσετε αυτοπεποίθηση, ακόμα και όταν φοράτε μόνο μαγιό.

ΛΙΠΟΣ

Πολλοί αφαιρούν το λίπος από την διατροφή τους, λόγω των υψηλών θερμίδων που περιέχει (9 kcal/gr).

Είναι μεγάλο λάθος γιατί είναι πολύ σημαντικό για την απώλεια βάρους και την υγεία, προκαλεί κορεσμό, βοηθάει στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών και αποτελεί συστατικό των μεμβρανών όλων των κυττάρων του σώματος. Επίσης μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα και βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση του δέρματος. Το σημαντικό όμως είναι να επιλέγουμε το "καλό” λίπος και όχι τα κορεσμένα και "trans” λιπαρά.

Προτιμήστε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αβοκάντο, ωμούς ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο.

ΝΕΡΟ

Το γνωρίζετε ότι ο εγκέφαλος και η καρδιά μας είναι 73% νερό, οι πνεύμονες 83%, η επιδερμίδα 64%, οι μύες και οι νεφροί 79% νερό;

Συνολικά το σώμα μας είναι 60% νερό .Είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των τοξινών και των υποπαραγώγων τού μεταβολισμού. Βοηθάει να μεταφερθούν όλα τα θρεπτικά στοιχεία στα όργανα, ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος και βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Αποτελεί συστατικό του αίματος, των πεπτικών υγρών, των ούρων και του ιδρώτα. Υπάρχει επίσης στους μύες, το λίπος και τα κόκαλα.

Είναι απαραίτητο για όλες τις μεταβολικές λειτουργίες και βοηθάει να διατηρούνται τα επίπεδα ενέργειας σταθερά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντιθέτως η αφυδάτωση προκαλεί κόπωση, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα ακόμη και ευερεθιστότητα.

Το πόσο νερό πρέπει να πίνουμε εξαρτάται από την ηλικία μας, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας. Ο γενικός κανόνας είναι 8 ποτήρια νερό και αυξάνουμε όσο πιο έντονη σωματική δραστηριότητα έχουμε. Ένας δείκτης είναι το χρώμα των ούρων. Ιδανικά πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο. Το σκούρο κίτρινο σημαίνει αφυδάτωση .

Tips: Για όσους δεν αγαπάνε το νερό

1) Βάλτε σε μια κανάτα φύλλα μέντας και κομμάτια φρούτων που σας αρέσουν για να πάρει το νερό μια ευχάριστη γεύση

2) Το 20% των ημερήσιων αναγκών σε νερό μπορούμε να το πάρουμε από τις τροφές. Αγγουράκια, πιπεριές, ραπανάκια, σέλερι είναι πλούσια σε νερό και ιδανικά σνακ για κατανάλωση ενδιάμεσα των γευμάτων.

Προσοχή

Δεν προσμετράμε τους καφέδες και το τσάι στην ημερήσια κατανάλωση υγρών διότι έχουν διουρητικη δράση.

Συμπέρασμα

Για να έχετε υγιές βάρος και λαμπερό δέρμα είναι απαραίτητη η επαρκής ενυδάτωση.

ΑΣΚΗΣΗ

Είναι βασικό οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής να συνδυαστεί με καθημερινή δραστηριότητα. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα γυμναστήριο γι' αυτούς που δεν έχουν χρόνο ή δεν το αγαπούν. Ακόμη και 30-40 λεπτά καθημερινό έντονο βάδισμα, θα κινητοποιήσει το λεμφικό σύστημα και το βασικότερο θα βοηθήσει στην έκκριση ενδορφινών, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε.

Το στρες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απώλεια βάρους. Όσο πιο υψηλό είναι τόσο πιο δύσκολα χάνονται τα κιλά.

Η καθημερινή δραστηριότητα θα βοηθήσει όχι μόνο στο να "καούν" θερμίδες , αλλά βάσει ιατρικών ερευνών φαίνεται ότι οι περισσότεροι πειθαρχούν πιο εύκολα σε ένα πρόγραμμα διατροφής όταν συνδυάζουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Επίσης αν το περπάτημα συνδυαστεί με ασκήσεις ενδυνάμωσης ,είναι ο ιδανικός τρόπος ενεργοποίησης μεταβολισμού. Οι μύες είναι ενεργό μεταβολικό όργανο και δαπανούν θερμίδες ακόμη και στη φάση ηρεμίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ