Follow us

Οι 5 αγαπημένες μου σαλάτες για τις μέρες που ακολουθώ διατροφή και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω

Δεν περιέχουν περισσότερες από 350 θερμίδες και είναι ένα ιδανικό γεύμα για τη διατροφή του καλοκαιριού.

σαλατα iStock

Λίγο πριν βγούμε στις παραλίες και αυτό το καλοκαίρι, η προσπάθειά μου για να επανέλθω στην υγιεινή διατροφή ξεκινάει και πάλι. Φυσικά, ποτέ δεν υιοθετώ ακραίες δίαιτες που θα στερήσουν από το σώμα μου τα απαραίτητα συστατικά για υγεία και ενέργεια. Σκοπός μου πάντοτε είναι να μπω σε ρυθμό διατροφής μέσα από ένα υγιεινό και θρεπτικό πλάνο. Και, όπως είναι αναμενόμενο, τα λαχανικά και τα φρούτα έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Σαλάτα, το ιδανικό γεύμα ενόψει καλοκαιριού

Οι σαλάτες είναι η τέλεια ευκαιρία για να συνδυάσω νόστιμες, φρέσκες γεύσεις και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υλικά. Το να φτιάξω την τέλεια σαλάτα για μένα σημαίνει να συνθέσω ένα χορταστικό, ισορροπημένο γεύμα που ταιριάζει στα γούστα μου και όχι ένα βαρετό πιάτο που στερείται γεύσης αλλά και θερμίδων, οδηγώντας με σε πείνα σύντομα. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι σαλάτες μπορεί να μην περιέχουν επαρκή πρωτεΐνη, λίπος ή υδατάνθρακες για να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο γεύμα που παρέχει αρκετή ενέργεια και συστατικά για να με κρατήσουν χορτάτη κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών.

Πολλές φορές, αυτό που οδηγεί σε κατανάλωση πιο ανθυγιεινών επιλογών, είναι ο ελάχιστος χρόνος που έχω στη διάθεσή μου για να ετοιμάσω ένα υγιεινό γεύμα. Ακόμα και αυτό θέλει τον χρόνο του.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια σελίδα από τον αγαπημένο Φρεσκούλη που είναι γεμάτη φρεσκάδα και συνταγές με τα προϊόντα του, το welovesalads.gr. Μάλιστα τις έχει χωρισμένες ανά δίαιτα. Για παράδειγμα, έχει συνταγές Low Calories, Healthy αμαρτία, Superfoods, Low Carbs, High Protein. Διάλεξα για εσένα από την κατηγορία πέντε αγαπημένες μου μέχρι 350 θερμίδες που μπορείς και εσύ να ετοιμάσεις σε ταπεράκι για να τρως από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή στο γραφείο σου.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ