Follow us

"Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει"- Οι βρετανικές εφημερίδες αποχαιρετούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο που πενθεί για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων δεν θα μπορούσαν παρά να αποτίουν φόρο τιμής.

MissBloom TEAM
Bασίλισσα Ελισάβετ

Πένθος 12 ημερών έχει οριστεί και επίσημα για το Βρετανικό Κράτος που θρηνεί τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. "Ευχαριστούμε" είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Mirror, "Η Αγαπημένη μας" γράφει η Daily Express, "Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει" η Daily Mail, το όνομα και την ημερομηνία γέννησης και θανάτου γράφουν λιτά οι Guardian και οι Financial Times.

Στον επικήδειο τους οι Times γράφουν πως η ζωή της Βασίλισσας υπήρξε "μια εποχή μεγάλων κοινωνικών, υλικών και τεχνολογικών αλλαγών" διατυπώνοντας το ερώτημα "ποιος θα πίστευε πως κάποτε η Βασίλισσας που γνωρίζαμε θα συμφωνούσε να συμμετάσχει δίπλα στον James Bond στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012;". Ενώ προσθέτει "ήταν η γυναίκα που έσωσε τη μοναρχία σε αυτή τη χώρα".

Η Daily Mail στην ιστορική ειδική της έκδοση γράφει τον πιο συναισθηματικό τίτλο "Οι καρδιές μας ράγισαν" σημειώνοντας πως δεν μπορεί η βασιλεία της να χαρακτηρίστει ως μια "εποχή" καθώς ο χρόνος της θητείας της στον θρόνο υπερέβη την έννοια αυτή.

Η Guardian αποχαιρετά τη Βασίλισσα λέγοντας πως "είχε υφανθεί στο ύφασμα της ζωής μας απόλυτα" σε μια θητεία που είδε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλλαγές κάθε περιόδου. "Έπαιξε υποδειγματικά τον ρόλο του μοντέρνου μονάρχη, ένα συμβολικό ηγέτη με το δικαίωμα να ενημερώνεται, να παρέχει συμβουλές και να προειδοποιεί αρχηγούς ιδιωτικά και να εμφανίζεται δημόσια ως επίκεντρο της ζωής του έθνους, των εορτασμών και εκδηλώσεων μνήμης".

Ενώ οι Financial Times κάνουν λόγο για τη "χάρη, τον ανθρωπισμό και τον δυναμισμό της Ελίζαμπεθ" σε μια ζωή "εντυπωσιακής προσφοράς". Η εφημερίδα σημειώνει πως η στωική αντιμετώπιση των οικογενειακών αναταράξεων έδειξαν μια ανθρώπινη πλευρά της στην οποία ωστόσο μπορούσε να βασιστεί κανείς.

Πηγή: WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ