Follow us

Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα που πληρώνουμε ακριβότερα - Ποιο είναι το μοναδικό φθηνότερο

Πολυδιάστατες είναι οι αιτίες που οδηγούν στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης αρκετών τροφίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών σε όγκο πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ.

MissBloom TEAM
Σούπερ μάρκετ iStock

Πολυδιάστατες είναι οι αιτίες που οδηγούν στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης αρκετών τροφίμων αλλά και βασικών καταναλωτικών αγαθών σε όγκο πωλήσεων στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, με κύρια αιτία ωστόσο να είναι η αύξηση των τιμών, η οποία έχει αποτρέψει σημαντική μερίδα καταναλωτών από αγορές συγκεκριμένων καταναλωτικών αγαθών.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που παραχώρησε στο Capital.gr η εταιρεία μετρήσεων αγοράς IRI, είναι αρκετές και σημαντικές οι κατηγορίες εκείνες που καταγράφουν πτώση.


Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση σε όγκο πωλήσεων εμφανίζουν τα κατεψυγμένα ψάρια, με -15,1% για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022, σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2021. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει και μία επιπλέον εξήγηση για την πτώση της κατηγορίας αυτής, καθότι δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την αύξηση των τιμών αλλά και με το γεγονός ότι φέτος κατά την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας τα καταστήματα εστίασης ήταν σε λειτουργία, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαμε lockdown, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά να είναι ενισχυμένες οι πωλήσεις τους μέσω των σούπερ μάρκετ, με τον κόσμο να τα καταναλώνει στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ