Follow us

#notmyking| Στη Μ. Βρετανία συλλαμβάνουν όσους διαδηλώνουν κατά της μοναρχίας

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ εγείρει και πάλι το ζήτημα της μοναρχίας με μερίδα των πολιτών να αντιδρά στον μη δημοκρατικό θεσμό. Τότε γιατί συλλαμβάνονται από τη βρετανική Αστυνομία;

MissBloom TEAM
Λονδίνο Splash News / Ideal Image

Μεγάλα ερωτήματα εγείρουν τις τελευταίες ημέρες oι συλλήψεις πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά της μοναρχίας στη Μ. Βρετανία. Η βρετανική αστυνομία δέχεται σφοδρή κριτική καθώς απομακρύνει από το πλήθος ανθρώπους που κρατούν ταμπέλες με μηνύματα κατά της μοναρχίας, αλλά και προβαίνουν σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 11/09 συνελήφθη γυναίκα στο Εδιμβούργο που κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε "γ* τον ιμπεριαλισμό, καταργήστε τη μοναρχία" κατά τη ανακήρυξη του Καρόλου ως νέου βασιλιά της χώρας. Για διατάραξη της ειρήνης την συνέλαβαν οι αρχές.

Την ίδια ημέρα συνελήφθη ο Simon Hill με την υποψία της διατάραξης της δημόσιας τάξης όταν φώναξε "Ποιος τον εξέλεξε;" και πάλι κατά την ανακήρυξη του Καρόλου ως Βασιλιά. Ο κύριος Hill δήλωσε πως η αστυνομία τον συνέλαβε υπό τον νέο νόμο 'Police, Crime, Sentencing and Courts Act', ενώ η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι τον συνέλαβε για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Έπειτα ο κ. Hill αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ