Follow us

Crash test | Ποια από τις συμπρωταγωνίστριες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ήταν η πιο συμπαθής και ποια δεν θυμόμαστε καν ότι υπήρξε;

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της νέας του σειράς Maestro θυμόμαστε τις γυναικείες παρουσίες που σφράγισαν τις ιστορίες του.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης Instagram

Εν αναμονή του "Maestro” της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από 11 χρόνια τηλεοπτικής απουσίας, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θυμηθήκαμε τον ισχυρό ρόλο που παίζουν πάντα οι γυναίκες στις σειρές του. Έτσι, αποφασίσαμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν, να θυμηθούμε τις ιστορίες που κάποτε μας καθήλωσαν μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες και να κατατάξουμε τους γυναικείους χαρακτήρες των σειρών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη από την λιγότερο στην περισσότερο συμπαθητική.

Έρση (Λήδα Ματσάγγου) - Δυο μέρες μόνο

Η Έρση ήταν φτιαγμένη για να είναι μη συμπαθής, αλλά να την ποθούν όλοι. Η σκοτεινή ηρωίδα του "Δύο μέρες μόνο” βρίσκεται δικαιωματικά στο τέλος της λίστας, όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι η Λήδα Ματσάγγου ερμήνευσε αριστοτεχνικά τον χαρακτήρα της ο οποίος όφειλε να μας προκαλεί αμφίσημα συναισθήματα.

Ζωή (Δανάη Σκιάδη) - 4

Η αλήθεια είναι ότι η Ζωή δεν μας έκανε τίποτα, γνώμη μας όμως είναι ότι είναι από τους πιο αδύναμους γυναικείους χαρακτήρες του Χριστόφορου. Ο δύσκολος έρωτάς τους που πέρασε μέσα από πολλές διακύμανσης,όπως οφείλει κάθε έρωτας που σέβεται τον εαυτό του στις σειρές του Χριστόφορου, κράτησε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, αδυνατούμε όμως να θυμηθούμε μια εμβληματική στιγμή της Ζωής, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες ηρωίδες του Χριστόφορου.

Μαρία (Πέμη Ζούνη) - Κλείσε τα μάτια

Θα έπρεπε να βρίσκεται η Μαρία της Πέμης Ζούνη τόσο χαμηλά στη λίστα; Τι να κάνει η γυναίκα, αγάπησε και μάλιστα πρώτη. Δεν ήξερε. Όμως η συνεχής αναζωπύρωση του έρωτά της για τον Φιλίππο (Παπακαλιάτη) και όλη η συναισθηματική ταλαιπωρία που περνάει η κόρη της Χριστίνα, κάνει δυστυχώς τον συγκεκριμένο γυναικείο χαρακτήρα που τροφοδοτεί μέχρι και σήμερα μια αστείρευτη δεξαμενή αστείων για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και της μανούλες λιγότερο συμπαθή. Εκτός βέβαια κι αν ήταν όλα ένα κακό όνειρο.

Έλλη (Βαλέρια Χριστοδουλίδου) - Να με προσέχεις

Επίσης χαμηλά βρίσκουμε την πανέμορφη Βαλέρια Χριστοδουλίδου που υποδύθηκε την Έλλη στο πιο cool ερωτικό τρίγωνο της ελληνικής τηλεόρασης. Μπορεί στη συλλογική μνήμη να έχει εντυπωθεί ως "η γυναίκα που μπήκε ανάμεσα σε δύο αδέρφια”, όμως αν ξαναδείτε τα επεισόδια της αγαπημένης σειράς θα δείτε ότι α) είναι αδιανόητο να αντισταθείς στον Χριστόφορο του 2000 και άρα θα την συμπονέσετε και β) ότι στ’ αλήθεια Αλέξανδρος (Παπακαλιάτης) και Κωνσταντίνος (Μαρκουλάκης) διαθέτουν την ωριμότητα 5χρονου αγοριού και ίσως να τη δείτε με περισσότερη συμπάθεια για όσα τράβηξε η δόλια.

Σοφία (Βίκυ Παπαδοπούλου) - Δυο μέρες μόνο

Αν και λίγο ανώριμη, η Σοφία του "Δύο μέρες μόνο” βρήκε τον δρόμο της στις καρδιές μας. Η τραγική ιστορία της Σοφίας και του Άρη που χαράχτηκε για πάντα στο μυαλό μας μέσα από την ερωτική σκηνή του πρώτου μόλις επεισοδίου, δεν ήταν από τις πιο επιτυχημένες δουλειές του Χριστόφορου, όμως η Βίκυ Παπαδοπούλου έδωσε στην Σοφία την ευθραυστότητα και την αγωνία που διέπουν τον εγκλωβισμένο χαρακτήρα της.

Χριστίνα (Ιωάννα Παππά) - Κλείσε τα μάτια

Η Χριστίνα παίρνει με άνεση την πρώτη θέση, καθώς ο έρωτάς της για τον Φίλιππο και το τραγικό του τέλος μας ράγισε τις καρδιές. Ερωτεύτηκε, προδόθηκε, έκανε μία έκτρωση και μετά αποφάσισε να μεγαλώσει το παιδί εκείνου που δεν μπορούσε να μην αγαπά, με έναν άλλον. Δεν πέρασε και λίγα δηλαδή. Η Ιωάννα Παππά ερμήνευσε υποδειγματικά τον ρόλο της στο "Κλείσε τα μάτια” και μας έκανε να την λατρέψουμε (Οκ, και να θέλουμε όλες τα μαλλιά της).

Ειδική μνεία: Η πρώτη σεναριακή δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, της οποίας όμως τη σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ είναι το "Η ζωή μας μια βόλτα” στην οποία ο χαρακτήρας του Χριστόφορου (Μιχάλης) ερωτεύεται την Αλεξάνδρα, μια γοητευτική γυναίκα και καταξιωμένη ηθοποιό την οποία υποδύεται η υπέροχη Φιλαρέτη Κομνηνού. Η Αλεξάνδρα είναι η πρώτη γυναίκα με την οποία χαρακτήρας του Παπακαλιάτη έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας και εμπλέκεται ερωτικά, μια προοικονομία στο "Κλείσε τα μάτια”. Για αυτό η Αλεξάνδρα σε αυτή τη λίστα είναι εκτός συναγωνισμού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ