Follow us

Αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι | Είναι τελικά τόσο επιβαρυντικά για εμάς τα λευκά προϊόντα;

Η ειδικός μάς λύνει μια από τις πιο βασικές απορίες

sweets iStock

Απαντά η Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, PhD, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας (www.rebalance.gr).

Τελικά είναι τόσο επιβαρυντικές για τον οργανισμό μας οι λεγόμενες κακές λευκές τροφές, δηλαδή το λευκό αλεύρι, η λευκή ζάχαρη και το αλάτι; Σύμφωνα και με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, το θέμα είναι κάπως πιο περίπλοκο.

Τι μάς απαντά η ειδικός;

- Σίγουρα, η λευκή ζάχαρη είναι βλαβερή για την υγεία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η καστανή είναι καλύτερη. Η ζάχαρη έχει περίπου 50 διαφορετικά ονόματα και κρύβεται παντού. Η επιτραπέζια λευκή ζάχαρη είναι ένας δισακχαρίτης που αποτελείται κατά 50% από γλυκόζη και κατά 50% από φρουκτόζη. Η υπερκατανάλωση της δεύτερης είναι το πρόβλημα, γιατί μεταβολίζεται κυρίως στο συκώτι οδηγώντας σε λιπώδες ήπαρ όταν την υπερκαταναλώνουμε.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ