Follow us

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού: Οι νέες θεραπείες όπως προκύπτουν από σημαντικές έρευνες

Εάν κάτι αξίζει να πούμε τη σημερινή ημέρα είναι δύο πράγματα: Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται αν εντοπιστεί έγκαιρα και οι νέες θεραπείες είναι εξατομικευμένες και πολύ πιο αποτελεσματικές από ποτέ.

MissBloom TEAM
Καρκίνος του Μαστού iStock

Ο καρκίνος του μαστού, αποτελώντας την πιο συχνή κακοήθεια στο γυναικείο πληθυσμό, αντιμετωπίζεται σήμερα επιτυχώς σε μεγάλο ποσοστό λόγω της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. Αναγνωρίζοντας τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου και εντοπίζοντας στο γενικό πληθυσμό γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, εξασφαλίζεται σε σημαντικό βαθμό η πρώιμη διάγνωση σε αρχικό στάδιο. Παράλληλα, η εξασφάλιση καλής πρόγνωσης οφείλεται και στις ταχέως εξελισσόμενες θεραπευτικές επιλογές που διαθέτουμε. Οι παρακάτω έρευνες και νέες θεραπείες, που έχουν οι περισσότερες ήδη πάρει έγκριση και που μας παρουσιάζει η Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Φλώρα Ζαγουρή, μπορεί να ακούγονται δυσνόητες, όταν όμως υπάρξει η ανάγκη, τα αποτελέσματά τους μπορεί να σώσουν τη ζωή μας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Τον τελευταίο χρόνο έχουν δημοσιευθεί δεδομένα από πολλαπλές μελέτες φάσης 3 δίνοντας τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης για κάθε υπότυπο καρκίνου του μαστού.

Στο πλαίσιο χορήγησης νεοεπικουρικής θεραπείας, η μελέτη KEYNOTE-522 εισήγαγε την ανοσοθεραπεία (pembrolizumab) στην αντιμετώπιση του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού. Συνδυαστικά με την πακλιταξέλη και την καρβοπλατίνη και ακολούθως με την επιρουβικίνη και την κυκλοφωσφαμίδη, η προσθήκη της πεμπρολιζουμάμπης στη νεοεπικουρική χημειοθεραπεία που χορηγήθηκε σε υψηλού κινδύνου ασθενείς με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, αύξησε τα ποσοστά της πλήρους παθολογοανατομικής ανταπόκρισης στο χειρουργείο από 51.2% σε 64.8%.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ