Follow us

Τι γίνεται όταν μία pilates trainer ξεκινά τένις;

Η εμπειρία της Ιφιγένειας Μπάκα και το #1 στοιχείο που αλλάζει κάθε προπόνηση.

MissBloom TEAM
μπακα

Από την Ιφιγένεια Μπάκα, clinical Pilates instructor (@breath_pilates_by_ifigenia).

Ξανά έγκυος λοιπόν! Στο δεύτερο παιδάκι μου, αυτή τη φορά αγόρι και νιώθω όχι μόνο την κοιλιά μου αλλά και την καρδιά μου να φουσκώνουν με αγάπη, αγωνία, άγχος και χαρά. Αλλά όχι μόνο έγκυος! Γεμάτη, επίσης, ενέργεια και διάθεση να δοκιμάσω και να κάνω αυτή την περίοδο πράγματα που ξέρω ότι θα μου είναι πιο δύσκολα τους επόμενους μήνες με ένα μωρό και ένα νήπιο στη ζωή μου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από μικρή δεν ήμουν και το πιο ήσυχο παιδάκι του σχολείου. Ένιωθα ότι κουβαλούσα μέσα μου τόση ενέργεια που πραγματικά το σώμα μου ήταν λες και έπιανε φωτιά μόλις πατούσα το πόδι μου μέσα σε έναν αθλητικό χώρο. Αυτός ήταν ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια έχω δοκιμάσει παρά πολλά είδη γυμναστικής ή μάλλον αυτή ήταν μια εναλλακτική διέξοδος των γονιών μου για να απαλλαγούν από τα άλματα, το τρέξιμο και τα δυνατά γέλια μου που ήταν στην καθημερινή ατζέντα της οικογένειας μας.

Όταν στην πορεία μπήκε στη ζωή μου το Pilates ανακάλυψα έναν νέο κόσμο, που έχει την ικανότητα να καταλαγιάζει την ένταση που έχω μέσα μου και με βοηθά να συνδεθώ με έναν βαθύτερο εαυτό, που η αλήθεια είναι μέχρι πρότινος αγνοούσα. To Pilates είναι η δεύτερη ζωή μου, κοιμάμαι και ξυπνάω με νέες ιδέες που θα οδηγήσουν το σώμα μου αλλά και το σώμα όσων προπονούνται μαζί μου ένα βήμα παραπάνω.

Και πώς προέκυψε το τένις;

Όπως προκύπτουν όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή μας. Ξαφνικά! Ήθελα ανέκαθεν να κρατήσω στα χέρια μου τη ρακέτα, εξάλλου μου αρέσει να βλέπω αγώνες τένις και τα τελευταία χρόνια νιώθω πολύ υπερήφανη που βλέπω Έλληνες αθλητές να παίρνουν τη μία νίκη μετά την άλλη. Μετά και τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου μου, η οποία ήταν απαραίτητη λόγω της εγκυμοσύνης μου, αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου μέσα στο γήπεδο ενός αθλήματος με μια φιλοσοφία κίνησης εντελώς διαφορετική από αυτή του Pilates, που θα με γεμίσει όμως με τις καλοδεχούμενες ορμόνες της χαράς, τις ενδορφίνες. Και όπως είπαμε, αν δεν το έκανα σε αυτή τη φάση, αν τώρα δεν κάνω κάποιες δοκιμές που έχω στο μυαλό μου, δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη "καλή στιγμή".

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ