Follow us

4 χορταστικές σούπες με πάνω από 15 γραμμάρια πρωτεΐνης

Αχνιστές, γεμάτες αρώματα και θρεπτικά συστατικά για να σε κρατήσουν πραγματικά χορτάτη.

σουπα iStock

Παρόλο που οι σούπες έχουν συνδεθεί με τους κρύους μήνες του χρόνου, συχνά αποτελούν εξαιρετική επιλογή γεύματος, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε λαχανικά και θρεπτικά υλικά. Όταν, δε, περιέχουν και πρωτεΐνη, μετατρέπονται σε ένα πλούσιο ισορροπημένο γεύμα, που μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για πολύ περισσότερο από ότι περιμένεις.

Οι σούπες διαθέτουν μια εντυπωσιακή ποικιλία στη γεύση τους, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξεις να προσθέσεις. Πολλές από αυτές περιέχουν κρέας ή ψάρι, ζυμαρικά, όσπρια και λαχανικά. Είτε βελουτέ, είτε στην παραδοσιακή υγρή μορφή τους, οι σούπες είναι ένα εύκολο φαγητό που μπορείς να ετοιμάσεις σε πολύ λίγο χρόνο. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις ιδέες για χορταστικές σούπες με πάνω από 15 γραμμάρια πρωτεΐνης.

1. Σούπας κολοκύθας με γαλοπούλα

Η κολοκύθα είναι ένα υπέροχο εποχιακό λαχανικό που ταιριάζει εξαιρετικά στις σούπες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Στο σύνολο της η σούπα περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και 155 θερμίδες ανά μερίδα.

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο

2 μέτρια ωμά καρότα

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι

2 κοτσάνια σέλινο

420 γραμμάρια κονσέρβα κολοκύθας

1/4 φλιτζάνι μαϊντανό

1/2 κιλό στήθος γαλοπούλας ψητό

4 φλιτζάνια ζωμό γαλοπούλας

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κόλιανδρος

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στον πάτο μιας κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγείρεψε για μερικά λεπτά. Πρόσθεσε την κολοκύθα και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Πρόσθεσε τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, τζίντζερ και μαϊντανό. Αφήστε το να βράσει καλά και προσάρμοσε τα καρυκεύματα στα γούστα σου.

2. Σούπα αβοκάντο με γαρίδες

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ