Follow us

Ο Μάνος Χατζηδάκις για τη δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά από αστυνομικό- Το σχόλιό του σε δείπνο του Χορν

Πώς αντέδρασε ο Μάνος Χατζηδάκις στην αθώωση του αστυνομικού που είχε σκοτώσει τον Καλτεζά- Η αφήγηση του δημοσιογράφου Πάνου Λουκάκου

MissBloom TEAM
χατζηδακης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από άνδρα της ομάδας Δίας, έφερε σε πολλούς στο νου, μια ανάλογη υπόθεση της δεκαετίας του 80, δηλαδή τη δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά από αστυνομικό, στη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια. Ο αστυνομικός εν τέλει αθωώθηκε, αφού θεωρήθηκε ότι επειδή ο νεαρός Καλτεζάς πετούσε μολότοφ, ο αστυνομικός ήταν σε άμυνα.

Ο δημοσιογράφος Πάνος Λουκάκος, στο βιβλίο του "Η Αθέατη Οψη, τύπος και πολιτική στη Μεταπολύτευση", περιγράφει πώς σχολίασε την αθώωση του αστυνομικού ο Μάνος Χατζιδάκις, σε ένα δείπνο που είχε παραθέσει ο Δημήτρης Χορν σε φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο συνθέτης.

Η αφήγηση του Πάνου Λουκάκου

"Τον Ιανουάριο του 1990 ήμαστε καλεσμένοι κάποιο βράδυ, στο σπίτι του Δημήτρη Χορν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Παρόντες ήταν 10 φίλοι του, προερχόμενοι κυρίως από καλλιτεχνικούς κύκλους. Στη διάρκεια του δείπνου, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αθώωση του αστυνομικού Αθανάσιου Μελίστα που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ