Follow us

Πατησίων | Χαρτογραφήσαμε μία από τις πιο δραστήριες θεατρικές γειτονιές του κέντρου

Δεν έμεινε αμετάβλητη μέσα στα χρόνια η ευρύτερη κλασική θεατρική γειτονιά που, με άξονα την οδό Πατησίων, εκτείνεται από την Πλ. Βάθης έως την Αγίου Μελετίου. Το σημαντικό είναι πως η γειτονιά αυτή παραμένει ζωντανή και ενισχύεται από νέες δυναμικές φωνές που την κάνουν hotspot για τους θεατρόφιλους. Την περπατήσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πολυποίκιλες θεατρικές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας.

MissBloom TEAM
θεατρο

Το αεράκι της ανανέωσης έχει φυσήξει από καιρό στην κλασική θεατρική περιοχή του κέντρου, στα πέριξ της οδού Πατησίων. Από τη λίστα μπορεί να λείπουν πλέον σκηνές όπως το Αναλυτή, το Μινώα και το Αθήναιον, υπάρχουν όμως πολλές άλλες που ανακαινίστηκαν και πέρασαν στην επόμενη εποχή, με στόχο να κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον και να προσφέρουν το καλύτερο στο θεατή. Σε μια πλουραλιστική θεατρική σεζόν, όπου όλα τα είδη αντέχουν και οι σκηνές εκσυγχρονίζονται, είναι ελπιδοφόρο ότι ένα ιστορικό θέατρο όπως το Άλφα του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου πέρασε διαχειριστικά στα χέρια ενός άλλου θεατρικού ζευγαριού, του Τάσου Ιορδανίδη και της Θάλειας Ματίκα. Έκαναν μεγάλη επιτυχία πέρυσι με το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" και φέτος συνεχίζουν με την άμεση, ρεαλιστική, με δραματοποιημένα αυτοβιογραφικά στοιχεία παράσταση, που θα σας κάνει να δείτε τις σχέσεις με άλλο μάτι.

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι"

Σε νέα εποχή έχει μπει και το παλιό Θέατρο Πρόβα του Κώστα Αρζόγλου, μετέπειτα Προσκήνιο, που έχει φιλοξενήσει πολλούς και σημαντικούς θιάσους και βρίσκεται στην, κάθετη στη Στουρνάρη,οδό Καπνοκοπτηρίου. Από το 2021 πέρασε σε μια νέα φάση και σ’ αυτό βοήθησε τόσο η μεγάλη επένδυση που έγινε στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό από την εταιρεία παραγωγής "Το Θέατρο" του Μάριου Τάγαρη, όσο και η ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στον Δημήτρη Καραντζά. Σκηνοθέτης που καταφέρνει να συνδυάσει την αγωνία για το καλλιτεχνικά καινούργιο με αυτήν για το κοινωνικά επίκαιρο έχει δηλώσει στο "α" κάτι που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του: "Η ουσιαστική συνάντηση με τους συνεργάτες είναι το προχώρημα στην τέχνη, στο θέατρο δεν μπορείς να κάνεις κολεξιόν". Ο Καραντζάς επιδιώκει ένα θέατρο έρευνας γύρω από τις παραστατικές τέχνες, με κύριους θεματικούς άξονες την "τραγωδία δωματίου", τη μελέτη του κλασικού ρεπερτορίου και την ανάδειξη της σύγχρονης δραματουργίας. Στον "Θείο Βάνια" του Άντον Τσέχοφ που σκηνοθετεί φέτος, ξεδιπλώνει γύρω από ένα τραπέζι την υπαρξιακή αναζήτηση προσώπων που διακατέχονται από πάθη, αδυναμίες, αλλά και δίψα για ζωή (Χρήστο Λούλης, Μανώλη Μαυροματάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Μαρία Φιλίνη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου). Τον Φεβρουάριο, στο ίδιο θέατρο, ο Ακύλλας Καραζήσης θα σκηνοθετήσει το έργο "Ο παγοπώλης έρχεται" του Ευγένιου Ο’Νιλ (Έλενα Τοπαλίδου, Ακύλλας Καραζήσης, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελίνα Ρίζου, Γιώργος Κατσής κ.ά.).

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ