Follow us

Τα ελληνικά podcasts που πρέπει να ακούσεις αν "διψάς" για ιστορίες αληθινών εγκλημάτων

Οι αφηγήσεις αληθινών εγκλημάτων και οι ανατριχιαστικές περιπτώσεις ανθρώπων, πράξεων και μυαλών.

Podcasts iStock

Εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, ραδιόφωνο, σειρές, ταινίες και πλέον podcasts. Η Gen Z γενιά επιτάσσει headphones και podcasts.
Τα podcasts έρχονται ως μονόλογοι ή και διάλογοι ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν, να διηγηθούν και να μοιραστούν, ενώ εμφανίζονται στο διαδίκτυο ως εκπομπές, συνήθως χωρίς εικόνα. Η βεντάλια των θεμάτων είναι μεγάλη και οι δημιουργοί πολλοί. Ποια είναι όμως τα podcasts που ενδιαφέρουν πραγματικά τους ακροατές;

Jeffrey Dahmer | Όχι άλλους serial killers παρακαλώ

Τα podcasts που μοιάζουν να έχουν πιστούς ακροατές και ακόλουθους είναι δίχως αμφιβολία τα true crime. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που καταπιάνονται με τις ιστορίες αληθινών εγκλημάτων, κάνοντάς το μάλιστα πολύ πετυχημένα. Η άνθιση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο εν λόγω είδος είναι μεγάλη καθώς όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι "διψούν” για αληθινές ιστορίες εγκλημάτων. Άλλωστε ανέκαθεν, η αστυνομική λογοτεχνία ιντρίγκαρε το μυαλό των ανθρώπων με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο.
Για πολλούς, τα true crime podcasts μπορεί να είναι "δύσκολα”, στενάχωρα, βαριά και σοκαριστικά. Σίγουρα όμως είναι ένας τρόπος για να μάθεις μία υπόθεση, να μπεις στη διαδικασία σκέψης και λύσης ενός μυστηρίου, αλλά και να εξερευνήσεις με έναν τρόπο την ψυχολογία των ανθρώπων, γνωρίζοντας μέσω διηγήσεων ανατριχιαστικές περιπτώσεις πράξεων και μυαλών.
Με ένα γρήγορο google search, μπορεί κανείς να βρει τη φωνή και το ακριβές περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει και που θα του κάνει -με κάποιον τρόπο-, παρέα.

Η Αθηνά ( Μέχρι Θανάτου ) είναι μία από τις γυναίκες που ασχολούνται με ελληνικές, παλιές και μη υποθέσεις, ενώ επικεντρώνεται σε εξαφανίσεις, απαγωγές, serial killers, δολοφονίες και βιασμούς. Αντιθέτως, η Μυρτώ ( True Crime Αλά Ελληνικά ) ασχολείται κυρίως με υποθέσεις εξωτερικού ενώ το "δίδυμο" "Terror 404" έρχεται να καταπιαστεί και να σχολιάσει ιδιαίτερες και όχι τόσο γνωστές υποθέσεις, κάνοντας παρεΐστικα σχόλια. Αντίθετα με όλους τους παραπάνω, ο Μενέλαος Γεωργίου κάνει βιωματικό ρεπορτάζ για "Γεγονότα που συγκλόνισαν", εμπλουτίζοντας την εκάστοτε υπόθεση με μαρτυρίες φίλων και γνωστών είτε των θυμάτων είτε των θυτών.

Τα ελληνικά podcasts που πρέπει να ακούσεις αν "διψάς" για ιστορίες αληθινών εγκλημάτων

True crime podcast
True crime podcast
True crime podcast

Βέβαια, για τους λάτρεις του YouTube και φανατικούς θαυμαστές των βίντεο και του χιούμορ, η Μαρία Βασιλικού ( Murder Corner ) έρχεται να δώσει τη λύση με σύντομες, εύκολες και ενίοτε διασκεδαστικές περιγραφές των πιο γνωστών εγκλημάτων που μας απασχόλησαν ποτέ μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ