Follow us

Διαγνώστηκες με χρόνιο νόσημα; Τι πρέπει να γνωρίζεις

Η διάγνωση για ένα χρόνιο νόσημα μπορεί να σε παγώσει. Ωστόσο, δεν είναι η αρχή του τέλους για τη ζωή σου όπως την ήξερες. Διάβασε εδώ τι άλλο θα ήθελε ο γιατρός σου να γνωρίζεις.

Young woman suffering from cold iStock

Μία διάγνωση για χρόνιο νόσημα δεν είναι κάτι που θα αντιμετωπίσεις σαν παιχνιδάκι. Και προφανώς θα έχεις πολλές απορίες, αντικρουόμενα συναισθήματα και φόβους. Η Αθανασία Παππά, Επισκέπτρια Υγείας, ασθενής με χρόνιο νόσημα η ίδια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) επισημαίνει τα βασικά στοιχεία που θα ήθελε ο γιατρός σου να γνωρίζεις.

Διάγνωση χρόνιο νόσημα: Τι θα ήθελε ο γιατρός σου να κάνεις και να γνωρίζεις

Κόψε το κάπνισμα

Αυτό θα μπορούσε να είναι το οφθαλμοφανέστερο, αλλά ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο. Ακόμη και αν η περίπτωση του θανατηφόρου καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων δεν είναι σημαντικά κίνητρα διακοπής καπνίσματος, μπορείς πλέον να προσθέσεις τις αυτοάνοσες παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα στον κατάλογο του παθήσεων που επιδεινώνει το κάπνισμα. Το κάπνισμα συσχετίζεται με την επιδείνωση της ψωριασικής αρθρίτιδας, των αρθροπαθειών και αύξησης της βλάβης των αρθρώσεων, αύξηση του πόνου και μειωμένης λειτουργικότητας.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ