Follow us

4 συχνές απορίες για το ελαιόλαδο και μερικά pro tips για να το επιλέξεις σωστά

Μια εξαιρετικά ωφέλιμη τροφή που, όμως, πρέπει να ξέρεις πώς να την επιλέξεις.

ελαιόλαδο διατροφή

Γνωστό για την πλούσια γεύση και τα οφέλη για την υγεία, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές του κόσμου και ένα απαραίτητο συστατικό για να έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Στην Ελλάδα, είμαστε από τους τυχερούς που μπορούν να το προμηθευτούν εύκολα, καθώς η ελληνική γη είναι πλούσια σε ελαιώνες. Πώς να το επιλέξεις όμως;

Νο 1: Το ανοιχτόχρωμο ελαιόλαδο περιέχει λιγότερες θερμίδες;

Πολλές φορές, σε διάφορες τροφές - και δη υγρές - το χρώμα συχνά σημαίνει ότι το φαγητό έχει λιγότερες θερμίδες, αυτό δεν ισχύει για το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο έχει 14 γραμμάρια λίπους ανά κουταλιά της σούπας, ανεξάρτητα από το αν είναι ανοιχτόχρωμο ή όχι.

Νο 2: Πώς πρέπει να αποθηκεύω το ελαιόλαδο;

Τα έλαια, με το πέρασμα του χρόνου, χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους και τελικά ταγγίζουν. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις είναι να αποθηκεύσεις σωστά το ελαιόλαδο. Τα περισσότερα ελαιόλαδα που αποθηκεύονται σωστά στη σφραγισμένη συσκευασία διατηρούνται για 1 ½ έως 2 χρόνια και μόλις ανοίξεις το μπουκάλι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το λάδι μέσα σε λίγους μήνες.

Τα ελαιόλαδα έχουν τρεις βασικούς εχθρούς - τη θερμότητα, το φως και τον αέρα. Απόφυγε αυτές τις συνθήκες για να διατηρήσεις την ποιότητα και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των ελαιόλαδων.

Νο 3: Τι σημαίνει "έξτρα παρθένο";

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παράγεται μέσω της φυσικής σύνθλιψης του καρπού της ελιάς χωρίς θερμότητα ή χημικά για τη διατήρηση των φυσικών αντιοξειδωτικών, πολυφαινολών και αρωμάτων. Το λάδι πρέπει επίσης να πληροί τόσο τα χημικά όσο και τα αισθητήρια πρότυπα (γεύσης και όσφρησης) προκειμένου να ταξινομηθεί ως εξαιρετικά παρθένο. Το Άλτις, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "μέχρι την τελευταία σταγόνα", πληροί πάντοτε τα απαραίτητα κριτήρια.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ