Follow us

5 συμπτώματα που πρέπει να μάθει ο οφθαλμίατρός μας

Μήπως δεν δίνουμε στα μάτια μας τη σημασία που τους αξίζει; Αν έχουμε τα παρακάτω συμπτώματα μάλλον πρέπει να κανονίσουμε μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

eye-glasses

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτό τον κόσμο: Εκείνοι που κάνουν τακτικά τις προληπτικές τους εξετάσεις και εκείνοι που τις παραμελούν. Εάν ανήκεις στους δεύτερους, διάβασε εδώ τα σημάδια που θα σου θυμίζουν να προγραμματίσεις επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.

Νιώθεις τα μάτια σου ξηρά

Εάν νιώθεις τα μάτια σου ξηρά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποφέρεις όντως από ξηροφθαλμία. Σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα, National Eye Institute, η κατάσταση αυτή συμβαίνει όταν τα μάτια σου δεν παράγουν αρκετά δάκρυα. Η ξηροφθαλμία μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα όπως φαγούρα, αίσθηση καύσου, κοκκίνισμα, εκκρίσεις και πόνο. Γιατί είναι τόσο σημαντικό να κλείσεις επίσκεψη στον οφθαλμίατρο; "Η ξηροφθαλμία είναι μια πολύ συνηθισμένη πάθηση που εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες" εξηγεί ο JP Maszczak, O.D., επίκουρος καθηγητής κλινικής οπτομετρίας στο Κολέγιο Οπτομετρίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Για παράδειγμα, άνθρωποι με ξηροφθαλμία είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των ματιών.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ