Follow us

5 τρόφιμα που τρώμε με λάθος τρόπο και τι ακριβώς σημαίνει αυτό

Μήπως, παρά τις καλές σου προθέσεις, αποκλείεις από τη διατροφή σου κάποιες θρεπτικές τροφές ή τις διαχειρίζεσαι με λάθος τρόπο;

MissBloom TEAM
Μακαρονάδα iStock

Συνεργάστηκε ο Γιάννης Χρύσου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος (giannischrysou.gr).

Μήπως, παρά τις καλές σου προθέσεις, αποκλείεις από τη διατροφή σου κάποιες θρεπτικές τροφές ή τις διαχειρίζεσαι με λάθος τρόπο; Παρακάτω ακολουθούν 5 παραδείγματα από τρόφιμα που τρώμε με λάθος τρόπο και τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Διάβασε επίσης: 6 τροφές που τρως λάθος και δεν παίρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

5 τρόφιμα που τρώμε με λάθος τρόπο και τι ακριβώς σημαίνει αυτό

Πατάτα

Θρεπτική αξία: Υψηλή, αλλά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο μαγειρέματός της. Περιέχει κυρίως υδατάνθρακες με τη μορφή αμύλου και, παρόλο που έχει μικρή ποσότητα σε πρωτεΐνη, το σύνολο των απαραίτητων αμινοξέων, ενώ αποδίδει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Μόνη της, ωστόσο, δεν καλύπτει τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνη. Επίσης, περιέχει περισσότερο κάλιο από οποιοδήποτε άλλο φρέσκο λαχανικό και φρούτο, ενώ η βιταμίνη C καθώς και οι βιταμίνες του συμπλέγματος B (νιασίνη, πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη και φυλλικό οξύ) υπάρχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις. Είναι, ακόμα, πλούσια σε φυτικές ίνες.

Το λάθος: Στο τηγάνι χάνει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μεγάλο μέρος των βιταμινών της. Επίσης, απορροφά μεγάλη ποσότητα λίπους, που αυξάνει πολύ το θερμιδικό περιεχόμενο. Όταν ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο, συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

Το σωστό: Όταν η πατάτα γίνεται βραστή ή ψήνεται στον ατμό, διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτα τα θρεπτικά της συστατικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ