Follow us

Τι είναι το self test για τον καρκίνο του εντέρου και πώς λειτουργεί

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Colon test, το πρώτο FIT τεστ αυτοελέγχου στην Ελλάδα που προτείνεται σαν δοκιμασία διεθνώς για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

καρκινος εντερου istock

Τα τελευταία χρόνια τα τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας, πολλές φορές το πρώτο πράγμα που κάναμε με το που ξυπνούσαμε, αφού με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού "αναγκαστήκαμε” να εξοικειωθούμε πλήρως με τα εργαλεία που μας δόθηκαν για την πρόληψη και προστασία από τον ιό. Η δυσάρεστη αυτή συνθήκη άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση και ένα κεφάλαιο για την πρόληψη κι άλλων ασθενειών όπως τον καρκίνο του εντέρου.

Η σημασία των self test

Όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού μέχρι και τη σημερινή ημέρα που γράφεται αυτό το κείμενο, με το self test έχουμε την ευκαιρία να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η χρησιμότητά τους: Με τη σωστή χρήση και επιλέγοντας ένα έγκυρο και αξιόπιστo Poit Of Care self test μπορούμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την υγεία μας και ενδεχομένως μια ακόμη αφορμή για να επισκεφθούμε το γιατρό μας για τις προληπτικές μας εξετάσεις.

Γενικότερα, αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι ότι τα Point Of Care self test (δηλαδή ελεγμένα και εγκεκριμένα για χρήση από απλούς πολίτες διεθνώς αλλά και στον ΕΟΦ ) μπορούν να γίνουν εργαλεία – σύμμαχοι μέσω των οποίων προλαβαίνουμε καταστάσεις, αποκτώντας τον έλεγχο της υγείας μας, αλλά και να μας παρακινήσουν να προβούμε σε περισσότερες εξετάσεις για την εξακρίβωση της αλήθειας. Έχοντας λοιπόν ένα τέτοιο εργαλείο που είναι προσβάσιμο (το βρίσκεις σε ένα φαρμακείο της γειτονιάς σου), μπορούμε να κάνουμε την πρόληψη προτεραιότητά μας. Κάνουμε την πρόληψη από λέξη πράξη και μαζί με τους Επαγγελματίες Υγείας ανοίγουμε αν νέο δρόμο στην διαχείριση βασικών νοσημάτων.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ