Follow us

Καμπανάκι Λέκκα | Έρχεται πιθανότατα το πιο θερμό καλοκαίρι - "Εικόνα Σαχάρας" και σενάρια τρόμου για θερμοκρασίες 50 βαθμών

"Η Ελλάδα στο μέλλον θα θυμίζει κάτι από Αφρική", τονίζει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αν η συνεχιστεί η κλιματική κρίση. Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας.

MissBloom TEAM
καιρος Eurokinissi

"Η Ελλάδα στο μέλλον θα θυμίζει κάτι από Αφρική", τονίζει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αν η συνεχιστεί η κλιματική κρίση. Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην τηλεόραση του Mega σχετικά με τις προβλέψεις για το επίπεδο που θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες το φετινό καλοκαίρι:

"Είναι πιθανό να έχουμε το πιο θερμό καλοκαίρι. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι προοπτικές για το επόμενο καλοκαίρι είναι δυσοίωνες. Και αυτό το υπογραμμίζουν οι μεγάλες θερμοκρασίες οι οποίες αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Ισπανία, στην Γαλλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Όλα αυτά εντάσσονται σε αυτό που λέμε κλιματική κρίση".

Ο ίδιος εξήγησε για την κλιματική κρίση: "Κλιματική κρίση σημαίνει ότι αυξάνει η θερμοκρασία αργά και σταθερά, λόγω της ανθρωπογενούς παρέμβασης και αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Όχι μόνο από την άποψη εκδήλωσης πυρκαγιών, της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, της βιοποικιλότητας, όλα αυτά ουσιαστικά καταλήγουν στην ερημοποίηση. Μία "Σαχάρια εικόνα”, όπου δεν υπάρχει βιοποικιλότητα και κυρίως δεν υπάρχει η επάρκεια νερού και υπάρχει απογύμνωση του εδάφους και βεβαίως δασικές φωτιές".

Σχετικά με τις θερμοκρασίες ανέφερε ο κ. Λέκκας ότι θα σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες, αλλά παράλληλα θα υπάρχουν και πιο έντονα φαινόμενα και με μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτά.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ