Follow us

10 (πολύ) παράξενα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης -ή και του επόμενου διαστήματος της κύησης- είναι μερικές φορές αναπάντεχα. Αυτές τις αλλαγές στο σώμα και τη διάθεση, μάλλον δεν τις περιμένεις!

pregnant iStock

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης δεν είναι ίδια σε όλες τις γυναίκες - ούτε καν σε όλες τις εγκυμοσύνες της ίδιας γυναίκας. Η εγκυμοσύνη έχει κάποιες ιδιαίτερες "παρενέργειες" στο σώμα που συνήθως δεν σου αναφέρει κανείς μέχρι να τις βιώσεις η ίδια. Κάποια από αυτά τα περίεργα πράγματα που είναι πιθανό να σου συμβούν θα είναι παροδικά και θα εξαφανιστούν μετά τον τοκετό. Άλλα, θα παραμείνουν. Τα καλά νέα είναι πως πρόκειται για απολύτως φυσιολογικά αν και παράξενα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Εμείς, συγκεντρώσαμε 10 από τα πιο πρωτότυπα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που συχνά βιώνει μια γυναίκα τους εννιά μήνες της κύησης.

Χρειάζεσαι μεγαλύτερα παπούτσια

Δεν θα στραβοκοιτάξεις ξανά κάποια έγκυο που θα φοράει σαγιονάρες – ακόμα και στο γραφείο. Τα πέλματα των εγκύων πρήζονται και αλλάζουν νούμερο. Μάλιστα πολλές φορές δεν επιστρέφουν ποτέ στο μέγεθος που είχαν πριν την εγκυμοσύνη. Το φαινόμενο οφείλεται στην ορμόνη ριλαξίνη που χαλαρώνει τις αρθρώσεις ώστε να μπορεί να διασταλεί η λεκάνη για να γεννηθεί το μωρό, επιδρά όμως και στα πέλματα. Επιπλέον, με το πρόσθετο βάρος της εγκυμοσύνης και τη βαρύτητα να τα σπρώχνει όλα προς τα κάτω, τα πέλματά σου θα φουσκώσουν λίγο. Δεν μεγαλώνουν πραγματικά, αλλά οι καμάρες μπορεί να μικρύνουν και τα πέλματα να επιμηκυνθούν. Αυτά τα συμπτώματα θα μετριαστούν μετά τον τοκετό, ωστόσο δεν μπορείς να κάνεις τίποτε για την επίδραση της ριλαξίνης στα οστά των πελμάτων – πάντως αν χρειαστεί να αλλάξεις νούμερο παπουτσιού όσο είσαι έγκυος, περίμενε μέχρι να γεννήσεις και μετά θα δεις αν η αλλαγή παραμένει ή όχι.

Συνέχισε την ανάγνωση στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ