Follow us

Τα 40 είναι τα νέα 30 με αυτές τις συμβουλές πρόληψης και φροντίδας

Τι συστήνει η ειδικός για καλύτερη υγεία.

MissBloom TEAM
healthy woman istock

Η ζωή της κάθε γυναίκας είναι πολυδιάστατη και ιδιαίτερα απαιτητική. Κάθε δεκαετία που περνά μας προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες, αλλά παράλληλα πρέπει να ακούμε και να ανταποκρινόμαστε και στις διαφορετικές απαιτήσεις του σώματός μας ώστε να παραμένουμε δραστήριες και υγιείς. Σήμερα, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσουμε μετά τα 40 και για τις επόμενες δεκαετίες, την ευεξία, τη δημιουργικότητα και τη διάθεσή μας για τη ζωή. Ένας από τους τρόπους για να συμβούν τα παραπάνω είναι η πρόληψη και η φροντίδα για την καλή μας υγεία.

Μείνε υγιής μετά τα 40

Συχνά λέμε ότι τα 40 είναι τα νέα 30. Αυτό μπορεί να είναι κάπως αληθινό, καθώς στη δεκαετία αυτή οργανώνεις καλύτερα τη ζωή και την καριέρα σου, μπορεί όμως να συνοδεύεται από το άγχος της διατήρησης της πολυάσχολης οικογένειάς σου ή και ενδεχομένως της φροντίδας των ηλικιωμένων γονέων. Με όλη αυτή την πίεση, πρέπει να προσέχεις τις επιπτώσεις του στρες στο σώμα σου, που μπορεί να περιλαμβάνουν αϋπνία, κατάθλιψη, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμα και καρδιακές παθήσεις.

Τα "πρέπει" για καλή υγεία μετά τα 40

Κάνε την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου, να ξεκουράζεσαι, να ακολουθείς υγιεινή διατροφή και να γυμνάζεσαι. Καθώς το σώμα σου προετοιμάζεται για την έναρξη της εμμηνόπαυσης, οι σωστές επιλογές υγείας τώρα θα σε βοηθήσουν να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι δραστήρια και ενεργή, αλλά και να προλάβεις την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων μεγαλώνοντας.

Η ηλικία των 40 είναι ιδανική στιγμή για να αλλάξεις τη ρουτίνα της φυσικής σου κατάστασης συμπεριλαμβάνοντας ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, που θα αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της απώλειας οστικής μάζας. Με μόνο 30 λεπτά την ημέρα όχι μόνο θα διατηρήσεις τον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης, αλλά θα ελέγχεις το βάρος σου, θα αποτρέψεις την οστεοπόρωση και θα μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ