Follow us

Κορυφώνεται η αγωνία για το υποβρύχιο στον Ατλαντικό - Οι τελευταίες ώρες με οξυγόνο για τους 5 επιβαίνοντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση του υποβρυχίου Τitan με τους πέντε επιβαίνοντες, που καταδύθηκε στο ναυάγιο του Tιτανικού.

υποβρύχιο iStock

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση του υποβρυχίου Τitan με τους πέντε επιβαίνοντες, που καταδύθηκε στο ναυάγιο του Tιτανικού στα βάθη του Ατλαντικού με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει.

Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά τους υποθαλάσσιους ήχους που εντόπισαν την Τετάρτη, ενώ επισημαίνεται ότι το οξυγόνο μέσα στο μικρό βαθυσκάφος διαρκεί για λίγες ακόμη ώρες, δηλαδή το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14:00.

Είναι δύσκολο να καθοριστεί εάν οι ήχοι που ακούστηκαν με συγκεκριμένο μοτίβο ήταν ήχοι της θάλασσας ή ήχοι που προκαλεί το πλήρωμα του υποβρυχίου, ενώ οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι ενδέχεται να προέρχονται από χτύπημα αντικειμένου πάνω σε τιτάνιο, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το βαθυσκάφος για το οποίο έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται προβλήματα στην κατασκευή.

Πλέον, όλες οι ελπίδες επικεντρώνονται στο πλοίο "Atalante", που έστειλε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και φέρει ένα επανδρωμένο υποβρύχιο και ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ.

Όσον αφορά στο πεδίο των ερευνών, θα καλύψει το μέγεθος της πολιτείας Κονέκτικατ εις διπλούν σε μια έκταση 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα εκτείνεται σε βάθος περίπου άνω των 4 χλμ, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 3.800 μ.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η επιχείρηση είναι δύσκολη και οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ελάχιστες. Απόλυτο σκοτάδι, όπου ακόμη και με ειδικά φώτα μπορεί κανείς να δει τι γίνεται μόνο στα έξι μέτρα. Όσο για τους αγνοούμενους, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν είναι ανάλογες με το αν βρίσκονταν στο διάστημα.

Ζητούμενο παραμένουν ο εντοπισμός θέσης του βαθυσκάφους, η προσέγγισή του με εξοπλισμό, η άντλησή του στην επιφάνεια – σε περίπτωση που παραμένει άθικτο, και όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν προτού εξαντληθεί το οξυγόνο.

"Ακόμη κι αν εντοπίσουν το σκάφος για να εκτελέσουν μία αποστολή διάσωσης που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά σε τόσο βαθιά ύδατα, τόσο περίπλοκη, θα χρειαστούν περισσότερες από 20 ώρες για να την χαράξουν και, έπειτα, να την εκτελέσουν", τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, CNN, ο πλοίαρχος ε.α, Ράιαν Ράμσεϊ.

"Είναι μία περίπλοκη περιοχή. Θα πρέπει να θυμάστε ότι εκεί βρίσκονται τα συντρίμμια του Τιτανικού, οπότε υπάρχουν πολλά μεταλλικά και άλλα διάφορα αντικείμενα στο νερό γύρω από το ναυάγιο. Γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε επιστρατεύσει ειδικούς από το Ναυτικό, οι οποίοι καταλαβαίνουν την επιστήμη πίσω από έναν θόρυβο και μπορούν να πιστοποιήσουν ή να μας δώσουν καλύτερες πληροφορίες για το ποια θα μπορούσε να είναι η πηγή αυτού του θορύβου", εξήγησε στο αμερικανικό κανάλι CBS o υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ, Τζον Μόγκερ.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ