Follow us

Κολλαγόνο | Οι τροφές που συμβάλλουν στη φυσική του παραγωγή

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο.

eating healthy istock

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στο σώμα και παρέχει δομή στο δέρμα, τα οστά, τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους μας. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, πόνο στις αρθρώσεις και μειωμένη κινητικότητα. Ένας τρόπος για να αυξήσεις την πρόσληψη κολλαγόνου είναι μέσω της διατροφής σου. Δες παρακάτω μερικές τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου:

Ζωμός από κόκκαλα: Ο ζωμός από κόκκαλα φτιάχνεται σιγοβράζοντας τα οστά ζώων και τους συνδετικούς ιστούς, όπως τα πόδια κοτόπουλου ή τα κόκαλα του βοείου κρέατος, για αρκετές ώρες. Αυτή η διαδικασία εξάγει το κολλαγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά από τα οστά και τα κάνει εύκολα εύπεπτα. Η τακτική κατανάλωση ζωμού οστών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, της υγείας των αρθρώσεων και της λειτουργίας του εντέρου.

Σολομός: Ο σολομός είναι πλούσιος σε κολλαγόνο και περιέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Τα ωμέγα-3 συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή κολλαγόνου, ειδικά στο δέρμα και στον συνδετικό ιστό. Η κατανάλωση κοτόπουλου με το δέρμα του μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη κολλαγόνου.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ