Follow us

Πώς θα χάσω κιλά στις διακοπές χωρίς στερήσεις;

Ο διατροφολόγος εξηγεί πώς μπορείς να το καταφέρεις με τον πιο υγιεινό τρόπο.

MissBloom TEAM
κιλα iStock

Από τον Γιάννη Χρύσου, κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο (giannischrysou.gr).

Γνώριζες ότι το καλοκαίρι αποτελεί την καλύτερη περίοδο για απώλεια βάρους και λίπους; Κι όμως, κατά τους θερινούς μήνες μπορούμε να πούμε πιο εύκολα "αντίο" στα περιττά κιλά, καθώς υπάρχει εντονότερη δραστηριότητα σε συνδυασμό με μειωμένη θερμιδική πρόσληψη, όπως αναφέρεται σε νέα μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, όπου καταδεικνύεται ότι ο μέσος όρος μείωσης των θερμίδων μας το καλοκαίρι είναι 200 θερμίδες την ημέρα.

Το καλοκαίρι σε βοηθά να τρως πιο σωστά

Χάρη στην αυξημένη θερμοκρασία, αρκούμαστε σε μικρότερες ποσότητες τροφής και επιλέγουμε πιο τακτικά και μικρά γεύματα. Παράλληλα, η διατροφή του καλοκαιριού αποτελείται από εύπεπτες τροφές (συνήθως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά) και συχνά περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες προέρχονται κυρίως από τα άφθονα καλοκαιρινά φρούτα, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και τα αρτοσκευάσματα και, φυσικά, από τα ωμά λαχανικά (όπως τα συστατικά μιας χωριάτικης σαλάτας) ή παραδοσιακά μαγειρεμένα φαγητά (όπως τα φασολάκια και το μπριάμ). Τέλος, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει αυξημένη προτίμηση σε πιο ελαφριές πρωτεΐνες, όπως το ψάρι και το κοτόπουλο. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παραπάνω, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ένα υγιεινό, πλήρες και ισορροπημένο καλοκαιρινό διαιτολόγιο, το οποίο θα μας κρατάει πάντα γεμάτους ενέργεια, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια απώλειας λίπους.

Πρωινό

Το πρωινό μας θα πρέπει να είναι ένα ελαφρύ γεύμα, που θα μας προσφέρει ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνει την πέψη. Ιδανική επιλογή είναι το ψωμί ή οι φρυγανιές ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μαζί με ταχίνι, μια τροφή γεμάτη ευεργετικά λιπαρά, και μαγνήσιο, που μπορεί να μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα. Το πρωινό μας μπορεί να συμπληρώσει ένα φρούτο, με τις απαραίτητες υδατοδιαλυτές βιταμίνες του.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ