Follow us

Τι μπορεί να σου χαλάσει τις διακοπές; Συμβουλές για ένα πιο άνετο ταξίδι

Πώς δεν θα υποφέρεις από ενοχλήσεις και πόνο στην πλάτη στις διακοπές - γιατί φέτος, τίποτε δεν θα σου τις χαλάσει!

διακοπες iStock

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Είναι η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών! Ναι, φέτος τίποτε δεν θα σου τις χαλάσει και σίγουρα όχι ο ενοχλητικός πόνος στην πλάτη που εμφανίζεται πάντα (και) σε τέτοιες περιστάσεις. Έξαλλου, γιατί να κάνει διακρίσεις τώρα; Αυτό που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να προστατευτείς, είναι να δεις μερικές πολύ χρήσιμες πρακτικές συμβουλές προκειμένου να έχεις ένα όσο το δυνατόν πιο άνετο ταξίδι.

Έγκαιρη κράτηση πτήσης

Όσο πιο νωρίς κάνει κανείς την κράτησή του, τόσο καλύτερες επιλογές θέσεων υπάρχουν. Αναλόγως με το budget που έχει στη διάθεσή του, μια θέση business ή first class μπορεί να αξίζει την επιπλέον χρέωση. Ακόμη, στο πούλμαν, τα καθίσματα της σειράς εξόδου έχουν περισσότερο χώρο για άπλωμα των ποδιών, οπότε καλό είναι να προτιμώνται.

Συγχρονισμός

Η αποφυγή των μεγάλων ουρών αναμονής για το check-in και των ταξιδιών σε ώρες αιχμής είναι δύο πολύ χρήσιμες συμβουλές για όποιον υποφέρει από πόνους στην πλάτη. Αντ’ αυτού, μπορεί να προτιμήσει τα μεσοβδόμαδα ταξίδια με λιγότερο κόσμο, να κάνει check-in online όταν μπορεί, καθώς και να φτάσει στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα νωρίτερα από ότι συνιστάται.

Συνεννόηση με τις εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και τα πλοία θέλουν να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα να έχει προηγηθεί μια επικοινωνία μαζί τους εκ των προτέρων για πρόσβαση σε ανελκυστήρα, παροχή βοήθειας με τη μεταφορά αποσκευών και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί. Εάν υπάρχει η επιλογή, καλό είναι να προτιμηθεί ένα ξενοδοχείο που διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ ή σάουνα.

Ελαφριές αποσκευές με ροδάκια

Είναι καλό για την πλάτη να κουβαλά κανείς μόνο τα πράγματα που χρειάζεται πραγματικά και να τα χωρέσει σε πολλές ελαφριές αποσκευές αντί για μία βαριά.

Διαλείμματα για διατάσεις

Μικρές στάσεις στη διαδρομή ειδικά με το αυτοκίνητο είναι χρήσιμες για ένα γρήγορο τέντωμα. Όσον αφορά το αεροπλάνο, το τρένο ή το λεωφορείο, μπορεί κανείς να σηκώνεται κάθε 20-30 λεπτά και να στέκεται σε όρθια θέση ή να περπατά αν μπορεί.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ