Follow us

Κύπρος | Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Λεμεσό – H Eλλάδα στέλνει δύο Canadair

Στη "μάχη" της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η Ελλάδα στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

φωτιά THETOC

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που μαίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Φασούλας-Αψιού, ενώ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας RescEU, προκειμένου να σπεύσουν προς βοήθεια άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη "μάχη" της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η Ελλάδα αποστέλλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού αξιολόγησαν το βράδυ της Κυριακής αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ