Follow us

"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ" | Το ψυχολογικό δράμα έρχεται στις 17 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

"Είναι πάντα καλύτερα όταν είμαστε μόνο εμείς οι δύο..."

MissBloom TEAM
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ

Είναι πάντα καλύτερα όταν είμαστε μόνο εμείς οι δύο...

Όταν η Μπλανς συναντά τον Γκρεγκουάρ, νομίζει ότι βρήκε τον ιδανικό σύντροφο. Οι δεσμοί που τους δένουν μεγαλώνουν γρήγορα και ακολουθεί μια παθιασμένη σχέση, που οδηγεί στην συγκατοίκηση. Για την Μπλανς, μακριά από την οικογένειά της και τη δίδυμη αδερφή της, Ρόουζ, ξεκινά μια νέα ζωή.
Όμως σιγά σιγά βρίσκεται εγκλωβισμένη στα χέρια ενός βαθιά κτητικού και επικίνδυνου άντρα. Η ταινία ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, στο τμήμα Cannes Premiere και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Éric Reinhardt, L’amour et les forêts, με τον ίδιο να δηλώνει: "Η κύρια
πρόκληση στην προσαρμογή του μυθιστορήματος ήταν ότι η ταινία θα έπρεπε να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο γυναικείο κοινό. Χρειαζόταν μια σκληρή ταινία όπου, μόλις άναβαν ξανά τα φώτα, οι γυναίκες θα επέλεγαν να ξεφύγουν από τους κακοποιητικούς συζύγους τους και να αναλάβουν δράση. Η Valérie και
η Audrey έχουν σκιαγραφήσει ένα λαμπερό μονοπάτι που πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θα περπατήσουν."

Η σκηνοθέτιδα Βαλερί Ντονζελί μιλάει για το πώς εμπνεύστηκε από το βιβλίο: "Αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε να προσαρμόσω το βιβλίο ήταν η σκηνή όπου ο Grégoire παραδέχτηκε την ενοχή του αφού άκουσε για έναν καταχρηστικό σύζυγο στο ραδιόφωνο – πώς μετατρέπει την κατάσταση για να
εμφανιστεί ως θύμα και πώς αυτή η στρατηγική του πετυχαίνει, καθώς το πραγματικό θύμα των μηχανορραφιών του πέφτει στην παγίδα. Ένιωσα ότι η προσαρμογή αυτού του βιβλίου θα ήταν πρόκληση."

Η Βιρζινί Εφιρά μιλώντας για τον ρόλο της, λέει: "Ήθελα να συνεργαστώ με τη Valérie Donzelli ή θα έπρεπε να πω ότι είχα μια προαίσθηση ότι θα το κάναμε από τότε που γνωριστήκαμε στα γυρίσματα της MADELEINE COLLINS. Ήρθε σε μένα με το βιβλίο σαν να ήθελε να με ερευνήσει, χωρίς να ξέρει σίγουρα αν θα προσάρμοζε το βιβλίο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα το μυθιστόρημα σαγηνευτικό, αλλά μπορούσες να το προσαρμόσεις σε πολλές ταινίες και έπρεπε να διαλέξεις μία κατεύθυνση. Αρχικά, έπρεπε να απαλλαγώ από κάθε προκατειλημμένη, κλισέ ιδέα ενός "θύματος" και να προσπαθήσω να δώσω μια συγκεκριμένη, μοναδική ταυτότητα στον χαρακτήρα. Έτσι, εμπνέεσαι από τη δική σου ζωή, αλλά χωρίς να το συνειδητοποιείς, χωρίς να το εκφράζεις και χωρίς να προσπαθείς απεγνωσμένα να ενσωματώσεις την προσωπική σου εμπειρία στην υποκριτική σου".

Ο Μελβίλ Πουπό μιλώντας για τον ρόλο του, λέει: "Γνωρίζω τη Virginie εδώ και πολύ καιρό και είχαμε παίξει μαζί στο VICTORIA της Justine Triet, οπότε ήμασταν πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε ξανά. Η Valérie μάλλον μας έφερε κοντά λόγω της σύνδεσής μας, και για τη Virginie ήταν παρήγορο. Δεν υπήρχαν γκρίζες ζώνες ανάμεσά μας, οπότε μπορούσαμε να πάμε πολύ μακριά στις σκηνές μας που μερικές φορές ήταν πολύ βίαιες. Μια διαφωνία 6 λεπτών είναι σαν μια καταιγίδα - πρέπει να την ξεπεράσεις! Αυτό ήταν δυνατό επειδή είμαστε φίλοι και νιώθαμε ότι ήμασταν σε ένα είδος αποστολής, λέγοντας αυτήν την ιστορία".

"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ" | Το ψυχολογικό δράμα έρχεται στις 17 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Κριτικές

SCREEN DAILY - Ένα συμπαγές και συχνά άβολα τεταμένο δράμα.

CINEUROPA - Η Donzelli αναμφισβήτητα προσφέρει την καλύτερη ταινία της μέχρι σήμερα, χαρτογραφώντας με τρομερή, μυθιστορηματική οξύτητα την τροχιά μιας γυναίκας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός άνδρα.

TELERAMA - Από ένα σενάριο γραμμένο με την Audrey Diwan (Happening) που αφήνει την αρχική αφήγηση να ξεκουραστεί προσφέροντας ένα ριζικά διαφορετικό αποτέλεσμα, η σκηνοθέτις παραδίδει μια πραγματικότητα, ενορχηστρώνοντας τη σύγκρουση διαφορετικών κόσμων. Η Virginie Efira φτάνει στο σημείο της καριέρας της όπου οι σπουδαίοι ρόλοι μιλούν ο ένας στον άλλο.

L’HUMANITE - Η Blanche και ο Grégoire είναι ερωτευμένοι. Αλλά το πάθος μετατρέπεται σε δίωξη όταν ο άντρας αρχίζει να θέλει να ελέγχει κάθε δράση της γυναίκας του. Ένα ψυχολογικό θρίλερ και η ιστορία μιας απελευθέρωσης.

L’OBS - Η πιο ώριμη και πιο ολοκληρωμένη δουλειά της.

LA CROIX - Η Efira και ο Poupaud είναι απολύτως τέλειοι σε αυτή την πολύ επιτυχημένη μεταφορά του μυθιστορήματος του Éric Reinhardt για μια γυναίκα που πέφτει θύμα του άντρα που αγαπά.

PREMIERE - Η Valérie Donzelli παραδίδει την σπουδαιότερη ταινία της μέχρι σήμερα, που φέρεται από ένα υπέροχο καστ.

CNEWS - Αυτοί οι χαρακτήρες κατευθείαν από το A Summer’s Tale του Rohmer πέφτουν σταδιακά σε έναν κόσμο που κυριεύεται από μια ένταση αντάξια της Rebecca του Hitchcock. Ο Melvil Poupaud είναι άψογος.

LES FICHES DU CINEMA - Η Valérie Donzelli χτυπά ακριβώς τη σωστή χορδή σε αυτό το δυνατό και οικείο ψυχολογικό δράμα.

Δείτε το trailer εδώ :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ