Follow us

Προς απομάκρυνση επτά ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογεί η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας που σημειώθηκαν το βράδυ της 7 Αυγούστου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

αστυνομία iStock

Εξελίξεις φαίνεται πως δρομολογεί η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας που σημειώθηκαν το βράδυ της 7 Αυγούστου στη Ν. Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Τουλάχιστον 7 υψηλόβαθμοι αστυνομικοί αναμένεται να απομακρυνθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ ξεκινούν έφοδοι σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών.

Στο "μικροσκόπιο" της εσωτερικής έρευνας βρίσκονται επτά υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ και συγκερκιμένα δύο υποστράτηγοι, τρεις ταξίαρχοι και δύο αστυνομικοί διευθυντές, στους οποίους θα καταλογιστούν ευθύνες ως προς το ζήτημα της ανεμπόδιστης διέλευσης των χούλιγκαν από την Κακαβιά μέχρι και την Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν ακόμη 15 αξιωματικοί που ελέγχονται, ενώ οι αριθμοί δεν αποκλείεται να μεταβληθούν μέχρι το πέρας της εσωτερικής έρευνας που διενεργεί η Αστυνομία.

Ξεκινούν οι έφοδοι σε συνδέσμους οπαδών

Εν τω μεταξύ, το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται επιχειρήσεις κλεισίματος συνδέσμων οπαδών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις Αρχές, αρκετές φορές λειτουργούν ως "κέντρα λήψης αποφάσεων" για βίαιες ενέργειες αλλά και ως άτυπες "γιάφκες".

Οι επιθέσεις σε συνδέσμους οπαδών, σε διάφορα αθλητικά στέκια, τα λεγόμενα "ραντεβού για ξύλο" αλλά και οι περιπολίες προς εντοπισμό αντιπάλων οπαδών θα σταματήσουν, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσαν κάποια από τα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, το πρόβλημα που υπάρχει για το κλείσιμο των συνδέσμων είναι πως κάποιοι από αυτούς λειτουργούν ακόμη και με τη μορφή πολιτιστικών συλλόγων, ενώ κάποιοι, μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας είναι… πολιτικά γραφεία κόμματος, για τους οποίους θα χρειαστούν τροποποιήσεις του νέου αθλητικού νόμου, προκειμένου να υπόκεινται σε ελέγχους και έρευνες κρατικών υπηρεσιών.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ