Follow us

New season, new me | Ποιος το αποφασίζει αυτό για μένα;

Σηματοδοτεί ο Σεπτέμβριος την έναρξη της νέας χρονιάς, όπως τότε που πηγαίναμε σχολείο, φέρνοντας μαζί ξεκινήματα, αποφάσεις, στόχους; Ίσως και όχι!

MissBloom TEAM
restart iStock

Από τη Μάρη Γαργαλιάνου, διαπιστευμένη business & life coach, communication expert, δημιουργό του Magicme.gr (magicme.gr).

Σεπτέμβριος. Ένας μήνας συνυφασμένος με την επιστροφή και την επανεκκίνηση. Οι τολμηροί κάνουν λόγο για "ολική επαναφορά", "restart" και "νέα εποχή" και οι κάπως πιο συγκρατημένοι αρκούνται σε ένα "back to reality" με πρόσημο πάντα θετικό – όπως επιτάσσουν τα εποχικά δεδομένα και τα κοινωνικά δίκτυα (!)– για τη νέα σεζόν που ξεκινά… δυναμικά. Κάτι αντίστοιχο, αλήθεια, δε συμβαίνει και την Πρωτοχρονιά σε ένα πλαίσιο "new year, new me", το Πάσχα, όταν πολλοί μιλούν για "εσωτερική αναγέννηση", και φυσικά τον γενέθλιο μήνα μας;

Αν καθίσεις και σκεφτείς πόσες ημέρες και χρονικές περίοδοι είναι ταυτισμένες με τα νέα ξεκινήματα και ό,τι αυτά συνεπάγονται, τότε καθόλου περίεργο δε θα σου φανεί το άγχος και πολλές φορές ο ψυχαναγκασμός που υποβόσκει μέσα μας ότι "πρέπει" κάτι να κάνουμε, κάτι να αλλάξουμε, κάτι να τερματίσουμε, κάτι να αρχίσουμε, κάτι να… αποδείξουμε.

Την εντολή για το restart τη δίνεις εσύ

Αν υποθέσουμε ότι το καλοκαίρι που πέρασε αρμένιζες ξέγνοιαστη στα πέλαγα με την κολλητή ή με τον νέο σου έρωτα, έκανες σόλο τις διακοπές που πάντα ονειρευόσουν στην αγαπημένη σου πόλη του εξωτερικού ή απολάμβανες οικογενειακές στιγμές στο χωριό με καρπούζι και φέτα στην αυλή των γλυκύτατων πεθερικών και σε κάθε περίπτωση έριξες παλμούς και φόρτισες μπαταρίες, τότε έχει καλώς.

Αν, όμως, το καλοκαίρι πέρασε και... δεν ακούμπησε; Αν, τελικά, το αίσθημα που σου άφησε είναι ότι περισσότερο κουράστηκες παρά ξεκουράστηκες και κάθε φορά που ακούς για #restart σου βγαίνουν καπνοί απ’ τα αφτιά, τι γίνεται τότε; Και τα δύο αυτά σενάρια είναι ρεαλιστικά και έχουν κοινό, απόλυτο και υπέροχο παρονομαστή εσένα! Σε αυτό το σημείο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι κανένα "πρέπει", καμίας εποχής και κανενός δεν ορίζει και δεν πρέπει να ορίζει τη δική σου ετοιμότητα, θέληση, ψυχική αντοχή και ανθεκτικότητα για να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα και να θέσεις στόχους. Σωστά; Άλλωστε, τα νέα ξεκινήματα αρχίζουν εκ των έσω.

Άρθρο από το SHAPE Οκτωβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 7/9/23.

Μην το χάσεις!

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ