Follow us

5 εικαστικά ραντεβού για τον Νοέμβριο

Κι άλλα αφιερώματα σε Έλληνες δημιουργούς, ένα νέο πρότζεκτ από τους The Callas και μια διαδραστική έκθεση ανάμεσα στα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δούμε τον Νοέμβριο.

MissBloom TEAM
εκθεση

Σπύρος Κουκουλομάτης. Αναδρομή

Η αναδρομική έκθεση του ΟΠΑΝΔΑ προβάλλει εκτενώς το έργο του Σπύρου Κουκουλομάτη, με τη συνεργασία της οικογένειας του καλλιτέχνη. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση έργων του που διοργανώνεται στην Αθήνα μετά τον θάνατό του, το 1995. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου εκατό αντιπροσωπευτικά έργα του Κουκουλομάτη από το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Εγκαίνια: 1/11 (7 μ.μ.)

Info: Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" Δήμου Αθηναίων | 1-26/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ.-7 μ.μ., Σαβ.-Κυρ.: 10 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Strange Fruits

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς επιστρέφει με ένα νέο εικαστικό πρότζεκτ στην γκαλερί Dio Horia. Αφετηρία για την έκθεση ήταν ο μνημειώδης αντιρατσιστικός -και ριψοκίνδυνος για την εποχή του- ύμνος "Strange Fruit" που ερμήνευσε η Billie Holiday, τραγούδι που για αρκετό διάστημα απαγορευόταν να παίζει στα αμερικανικά ραδιόφωνα. Η έκθεση "Strange Fruits" ακολουθεί τη λογική του προηγούμενου εκθεσιακού πρότζεκτ που οι The Callas παρουσίασαν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ("L.S.D."), καθώς, για άλλη μια φορά, τα δύο αδέλφια συνεργάζονται με φίλους και συγγενείς για να χτίσουν ένα πολυμορφικό αφήγημα με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεντητών χειροποίητων ταπισερί – το τελευταίο σήμα κατατεθέν τους. Λουλούδια, μάρμαρα και κέντημα δημιουργούν ένα πολύχρωμο, ουτοπικό περιβάλλον μέσα στην γκαλερί που συνδυάζει εικόνες του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος.

Εγκαίνια: 1/11 (7-9.30 μ.μ., Περφόρμανς στις 8.30 μ.μ.)

Info: Dio Horia Ακρόπολη | 1/11/23-6/1/24 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ