Follow us

Μείωσε την χοληστερίνη σου με 3 super τροφές - Ποιες να αποφύγεις

Βελτίωσε τις τιμές της χοληστερίνης σου εύκολα και άμεσα με το κατάλληλο πλάνο διατροφής.

MissBloom TEAM
χοληστερινη Istock

Η χοληστερίνη παράγεται φυσικά από το συκώτι σου και βρίσκεται στο αίμα σου, καθώς χρησιμοποιείται για πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Ωστόσο, μπορεί να γίνει πρόβλημα όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σου προκαλούνται κυρίως από την κατανάλωση τροφών που δεν αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά. Ακολουθώντας ένα μοτίβο υγιεινής διατροφής για την καρδιά, θα καταφέρεις να μειώσεις και τα επίπεδα χοληστερίνης σου.

Μείωσε τη χοληστερίνη σου 3 super τροφές

1. Επίλεγε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις διαλυτές και τις αδιάλυτες. Για να μειώσεις την χοληστερόλη πρόσθεσε στην διατροφή σου τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες όπως τα καρότα, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και η αγκινάρα από την ομάδα των λαχανικών, οι μπανάνες, τα μούρα, τα μήλα και τα αχλάδια από την ομάδα των φρούτων.

Αυτές οι ίνες είναι σε θέση να συνδέονται με τα διαιτητικά λίπη εντός του πεπτικού σωλήνα, έτσι ώστε να προετοιμάζονται για απέκκριση μέσω των κοπράνων αντί να μετατραπούν σε χοληστερόλη στο ήπαρ και να μεταφερθούν με τις λιποπρωτεΐνες στην αιματική κυκλοφορία. Με άλλα λόγια, οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης.

2. Κατανάλωσε περισσότερα σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καροτενοειδή, βιταμίνες, μέταλλα και γλυκοζινολικές ενώσεις, οι οποίες αλληλεπιδρούν για να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και της φλεγμονής. Μια ανασκόπηση διαπίστωσε ότι το μπρόκολο και η περιεκτικότητά του σε γλυκοραφανίνη, ένα γλυκοζινολικό, μείωσαν σημαντικά τα επίπεδα LDL και ολικής χοληστερόλης. Η μελέτη διαπίστωσε, επιπλέον, ότι 400 γραμμάρια μπρόκολου υψηλής γλυκοραφανίνης καθημερινά για 12 εβδομάδες μείωσαν την LDL χοληστερόλη κατά 5,1% ενώ το κανονικό μπρόκολο τη μείωσε κατά 2,5%.

Τα σταυρανθή λαχανικά περιλαμβάνουν τη ρόκα, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ