Follow us

VibeAbroad, μία πλατφόρμα που ενώνει ταξιδιώτες και τοπικούς πολιτισμούς

Μία καινοτόμα startup που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023.

Πλατφορμα iStock

Φανταστείτε αν σε κάθε πόλη που επισκέπτεστε υπήρχε ένας φίλος έτοιμος να μοιραστεί τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις ιστορίες του μαζί σας. Αυτό ακριβώς προσφέρει το VibeAbroad, μια καινοτόμα startup που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2023 η Αφροδίτη-Νεφέλη Χρονοπούλου, η Άννα-Μαρία Πέτρου, η Έλενα Κορακιανίτη και ο Κωνσταντίνος Αρετάκης.

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία. Αποτρέπει τους ταξιδιώτες από τις τουριστικές παγίδες και επιτρέπει την πραγματική σύνδεση με τον τόπο που επισκέπτονται μέσω των ανθρώπων του.

Αξιοποιώντας το μοντέλο της αμοιβαιότητας εντός της κοινότητάς του, το VibeAbroad αποτελεί την επόμενη γενιά του Couchsurfing. Η πλατφόρμα προωθεί την ασφάλεια αξιοποιώντας διάφορες λειτουργίες και εργαλεία, όπως user reviews, emergency button, chat before meet κ.ά., δημιουργώντας μια αλληλοϋποστηριζόμενη κοινότητα. Το πλεονέκτημα της πλατφόρμας έγκειται στην ευκολία του χρήστη να πάει βόλτα με έναν νέο φίλο, παρά να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να φιλοξενήσει ή να ξεναγήσει, όπως συμβαίνει με τους ανταγωνιστές της.

Η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας κυκλοφόρησε σε μορφή ιστότοπου, με τις βασικές λειτουργίες του τελικού προϊόντος, όπως η δημιουργία group ή private chats και events. Σε 24 ώρες, 150 χρήστες εγγράφηκαν οργανικά. Επιπλέον, επικυρώθηκε η αξία του μοντέλου της VibeAbroad, η οποία κέρδισε την τρίτη θέση στο Idea Platform του Capsule T Accelerator.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ