Follow us

Vegan διατροφή: Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σε 8 εβδομάδες, αποκαλύπτει μελέτη

Σε μόλις δύο μήνες όσοι ακολούθησαν vegan δίαιτα είχαν χαμηλότερη ινσουλίνη, μειωμένο βάρος και μειωμένα επίπεδα πρωτεΐνης που σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

MissBloom TEAM
vegan διατροφη istock

Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης παρέχουν ακόμη περισσότερες αποδείξεις που δείχνουν ότι η vegan διατροφή δεν είναι απλώς η καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον, μπορεί να είναι εξαιρετική και για την υγεία της καρδιάς σου.

"Με βάση αυτά τα αποτελέσματα και τη σκέψη για τη μακροζωία, οι περισσότεροι από εμάς θα επωφεληθούν από μια φυτική διατροφή", εξηγεί ο διατροφολόγος Christopher Gardner του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Πώς έγινε η μελέτη

Οι ερευνητές μελέτησαν 22 ζεύγη υγιών πανομοιότυπων διδύμων – για να ελέγξουν τις γενετικές διαφορές, την ανατροφή και τις διαφορές στον τρόπο ζωής – και χώρισαν τους δίδυμους σε δύο ομάδες.

Και στις δύο ομάδες δόθηκαν προγράμματα υγιεινής διατροφής που περιείχαν λαχανικά, όσπρια, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Η μόνη διαφορά ήταν ότι ένα από κάθε σετ δίδυμων κατανάλωνε μια υγιεινή ποσότητα κρέατος, ενώ η διατροφή του άλλου ήταν αυστηρά φυτική.

Για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της δοκιμής, και οι δύο ομάδες είχαν ειδικά προετοιμασμένα γεύματα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και τους δόθηκαν αυστηρές οδηγίες σχετικά με τα σνακ που θα μπορούσαν να φάνε. Αυτά περιελάμβαναν την αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων και τη διατήρηση μιας ισορροπημένης ποικιλίας ομάδων τροφίμων.
Για το δεύτερο μέρος του πειράματος, οι συμμετέχοντες έπρεπε να συνεχίσουν τη δίαιτα ψωνίζοντας και μαγειρεύοντας μόνοι τους, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ