Follow us

Ξυπνάς εξαντλημένη ή δυσκολεύεσαι να σηκωθείς; Μια νέα μελέτη έχει την απάντηση

Αν νιωθεις υπνηλία συνέχεια και δεν ξεκουράζεσαι, ακόμη κι αν κοιμηθείς περισσότερες από 8 ώρες το βράδυ, δες τι φταίει.

MissBloom TEAM
υπνηλία istock

Είσαι συχνά εξαντλημένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά το γεγονός ότι κοιμήθηκες πολύ το προηγούμενο βράδυ; Και το να ξυπνάς σου μοιάζει ακατόρθωτο; Οι επιστήμονες αναγνώρισαν ότι μπορεί να έχεις μια διαταραχή ύπνου που ονομάζεται ιδιοπαθής υπερυπνία.

Η ιδιοπαθής υπερυπνία προκαλεί ακραία υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά το γεγονός ότι κοιμάσαι αρκετά; το βράδυ και οι επιστήμονες λένε ότι είναι πιο συχνή από ότι πίστευαν μέχρι τώρα.

Τι είναι η ιδιοπαθής υπερυπνία και τα ποια τα συμπτώματά της;

Πρόκειται για μια νευρολογική διαταραχή που προηγουμένως θεωρούνταν αρκετά σπάνια, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από ιδιοπαθή υπερυπνία. Μπορεί να είναι τόσο συχνή όσο και καταστάσεις όπως η επιληψία ή η διπολική διαταραχή, ισχυρίστηκαν οι επιστήμονες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξαντλητική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπερβολικό ύπνο, δυσκολία στην αφύπνιση και αίσθημα σύγχυσης ή αποπροσανατολισμού.

Όσοι πάσχουν από τη διαταραχή μπορεί να έχουν την επιθυμία να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά σε αντίθεση με τα άτομα που πάσχουν από ναρκοληψία και μπορεί να κοιμηθούν ξαφνικά, δεν θα νιώσουν αναζωογονημένοι από τον ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ