Follow us

4 ασκήσεις που μειώνουν το hangover

Από έναν δυνατό πονοκέφαλο έως την ενοχλητική ναυτία, αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, αναμφίβολα είσαι εξοικειωμένη με το τρομερό αίσθημα του hangover.

MissBloom TEAM
hangover istock

Ενώ όλοι έχουμε τρόπους για να ανακάμψουμε από μια μεγάλη βραδιά, η άσκηση όμως δεν βρίσκεται στην κορυφή αυτών. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποια κίνηση μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να αναρρώσεις πιο γρήγορα από το hangover των γιορτών.

Οι ειδικοί λένε ότι το σώμα σου χρειάζεται απλώς χρόνο για να αποκατασταθεί, να επεξεργαστεί το αλκοόλ και να επαναρυθμιστεί, έτσι ορισμένες ήπιες ασκήσεις μπορεί να είναι ευεργετικές. Η λέξη που έχει σημασία είναι "ήπιες" για να ανακουφίσεις τα πιο συχνά συμπτώματα του hangover.

Το μυστικό φυσικά είναι να αποφεύγεις να πιέζεις τον εαυτό σου πολύ σκληρά. Όταν έχεις hangover, το σώμα σου βιώνει σημαντική αφυδάτωση και η ενασχόληση με αυστηρή σωματική δραστηριότητα μπορεί να κάνει δύσκολη την αναπλήρωση της απώλειας νερού και ηλεκτρολυτών. Η φλεγμονή που προκαλείται από το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ομίχλη του εγκεφάλου και μειωμένο συντονισμό, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο τραυματισμού σε έντονη προπόνηση.

Ωστόσο, η άσκηση ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών, ενισχύει τη διάθεση και τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο. Επίσης, ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειάς σου και βελτιώνει την ευεξία σου.

4 ήπιες ασκήσεις για το hangover

Αυτές οι 4 ήπιες ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του hangover.

1. Balasana (Παιδική στάση)

Γιατί είναι ωφέλιμη: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η αφυδάτωση αναστατώνουν το πεπτικό σου σύστημα. Αυτή η στάση ενισχύει την κυκλοφορία και συμπιέζει απαλά την κοιλιά σου, χρησιμεύοντας ως μασάζ του εντέρου. Πάρε χωρίς βιασύνη, βαθιές αναπνοές καθώς τα πόδια σου πιέζουν απαλά την κοιλιά σου.

Πώς να την κάνεις: Κάθισε πάνω στα γόνατά σου, τα οποία είναι ακριβώς κάτω από τους γοφούς σου. Μετατόπισε σταδιακά το βάρος σου προς τα πίσω, επιτρέποντας στους γλουτούς σου να καθίσουν πάνω από τις φτέρνες σου και χαμήλωσε το κεφάλι.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ