Follow us

Το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης για το 2024

Για το 2024 δοκίμασε να κάνεις ασκήσεις με το δικό σου σωματικό βάρος. Δεν θέλει εξοπλισμό, είναι δωρεάν και βολική!

MissBloom TEAM
ασκησεις istock

Όλες οι ασκήσεις είναι ευεργετικές. Αλλά ακόμη και σε συνδυασμό με άλλους τύπους προπονήσεων, η άσκηση με το σωματικό βάρος έχει πολλά να προσφέρει. Όχι μόνο παρέχει μια εξαιρετική προπόνηση, αλλά μπορεί επίσης να αφήσεις κάποιες δικαιολογίες όπως "δεν έχω χρόνο να πάω γυμναστήριο" και "δεν έχω χώρο για στατικό ποδήλατο στο σπίτι." Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κινήσεις το σώμα σου.

Ποια είναι τα οφέλη των ασκήσεων με το δικό σου σωματικό βάρος

1. Είναι βολική. Όπου κι αν βρίσκεσαι, έχεις το σώμα σου, ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι οπουδήποτε, οποτεδήποτε: στην κρεβατοκάμαρά σου όταν ξυπνάς, στην κουζίνα ενώ περιμένεις να βράσει το νερό, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όταν είσαι εκτός. Αυτό διευκολύνει την εύρεση του χρόνου.

2. Είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεσαι ειδικά ρούχα. Δεν χρειάζεσαι καν ένα χαλάκι γιόγκα, πόσο μάλλον μια ακριβή συνδρομή στο γυμναστήριο, αν και σίγουρα μπορείς να κάνεις αυτές τις προπονήσεις και στο γυμναστήριο. Μπορεί να χρειαστείς μερικά στηρίγματα, όπως μια καρέκλα, έναν πάγκο ή ένα παγκάκι, αλλά όλα αυτά είναι αντικείμενα που έχεικς στη διάθεσή σου.

3. Είναι αποτελεσματικό. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology and Behavior διαπίστωσε ότι, ως μορφή προπόνησης με αντίσταση, η άσκηση με το σωματικό βάρος βοηθά στην οικοδόμηση μυών "ανεξάρτητα από το εξωτερικό φορτίο". Αλλά κάνει περισσότερα από αυτό. Όταν Πολωνοί ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα ασκήσεων που έγιναν με σωματικό βάρος για 10 εβδομάδες, βρήκαν βελτιώσεις σε επτά από τις εννέα παραμέτρους που είχαν θέσει. Τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν στην αερόβια ικανότητα, με βελτίωση 33%. Η μυϊκή αντοχή, ιδιαίτερα στον πυρήνα, αυξήθηκε κατά 11%, ενώ η δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος σημείωσε αύξηση 6%. Ακόμη και η ευελιξία ήταν καλύτερη μετά την προπόνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ