Follow us

Το νέο trend αλλάζει την ώρα που παίρνεις το δείπνο σου

Υπόσχεται μείωση φουσκώματος και έλεγχο της πείνας.

MissBloom TEAM
δειπνο Istock

Το δείπνο είναι συνήθως το τελευταίο γεύμα της ημέρας, και τώρα έχει δημιουργηθεί μια δημοφιλής τάση υγιεινής διατροφής σχετικά με την ώρα που πρέπει να το λαμβάνεις. Ένα "πρώιμο" δείπνο είναι το trend που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του διαδικτύου και αναφέρεται στο να έχεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας σε προγενέστερη ώρα από αυτή που θεωρείται φυσιολογική.

Εάν πάρεις για τυπική ώρα του δείπνου το χρονικό διάστημα μεταξύ 6:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., η νέα τάση προτείνει να έχεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας μεταξύ 16:00 και 6:00 μ.μ. Σχετίζεται, επίσης, με το κιρκάδιο ρολόι του σώματος. Γενικά, η κιρκαδική διατροφή προτείνει να τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σταματήσεις να τρως όταν βραδιάζει. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες έχουν ένα ξεχωριστό κύκλο ημέρας-νύχτας, επομένως συγκεκριμένες ώρες είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης είναι πιο πιθανό να δειπνήσουν νωρίς. Τείνουν, επίσης, να σηκώνονται το πρωί και να πάνε για ύπνο το βράδυ νωρίτερα από ό,τι στη νότια Ευρώπη, κάτι που επηρεάζει επίσης την ώρα του δείπνου τους. Σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε βραδινό αργότερα και το δείπνο θεωρείται επίσης ως μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα σε αυτές τις χώρες. Ακόμη και στη μητροπολιτική πόλη της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι 6 μ.μ. με 8 μ.μ. είναι η ιδανική ώρα για κρατήσεις για δείπνο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ