Follow us

This is (not) a love song | 13+1 τραγούδια για την αγάπη και την απώλεια

Σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι ερωτικά. Ακόμα και τα πολιτικά. Ειδικά αυτά. Μια λίστα σε χρονολογική σειρά με κομμάτια που καλύτερα να μην τα ακούμε σε γιορτές αγίων.

MissBloom TEAM
ερωτικα τραγουδια

Ο Μπίχνερ έλεγε πως προσευχόμαστε και ερωτευόμαστε από ανία, κάτι που εν μέρει ισχύει: πράγματι προσευχόμαστε -εφόσον προσευχόμαστε- από ανία. Σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι ερωτικά. Ακόμα και τα πολιτικά. Ειδικά αυτά. Μια λίστα σε χρονολογική σειρά με κομμάτια που καλύτερα να μην τα ακούμε σε γιορτές αγίων.

The Ronettes, "Be My Baby" (1963)

Αυτό το τρίλεπτο αριστούργημα των Ronettes δεν λέει να γεράσει εδώ και εξήντα χρόνια. Ίσως φταίει η παραγωγή του Phil Spector, ο οποίος συνυπογράφει το τραγούδι. Αλήθεια, πώς γίνεται και μέσα από μια τόσο σκοτεινή καρδιά, βγαίνει κάτι τόσο απεγνωσμένο, χωρίς περιθώρια λύτρωσης; Ίσως ακριβώς γι’ αυτό. Σαν να βρίσκεσαι σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο περιμένοντας ν’ ανάψει το φως. Το φως δεν ανάβει.

The Velvet Underground, "Pale Blue Eyes" (1969)

"Ήταν καλό αυτό που κάναμε χθες και θα το έκανα ακόμα μια φορά. Το γεγονός πως είσαι παντρεμένη, αποδεικνύει μόνο πως είσαι η καλύτερή μου φίλη. Αλλά είναι αληθινά, αληθινά αμαρτία", τραγουδάει ο Lou Reed. Ένα τραγούδι είναι πάντα φτιαγμένο από στρώσεις αντίφασης. Ένα φρούτο με μαλακιά ψίχα κρύβει συνήθως ένα κουκούτσι σκληρό.

Captain Beefheart & His Magic Band, "Observatory Crest" (1974)

Παίρνουν τους μεγάλους δρόμους που βγάζουν έξω από το θόρυβο της πόλης. Κάνει ζέστη. Η άσφαλτος αχνίζει και σιγά σιγά ο ήλιος δύει. Ο ένας οδηγάει. Ο άλλος διαλέγει μουσική. Ένα από τα πιο μελωδικά τραγούδια του Captain Beefheart που σε σπρώχνει να επιστρέψεις στην πόλη.

Joni Mitchell, "Coyote" (1976)

Η Τζόνι ξενυχτάει στο στούντιο. Ο Σαμ, το κογιότ, ξυπνάει νωρίς στο ράντσο του. Το κογιότ τρώει την ομελέτα του. Η Τζόνι τυλίγει την μπομπίνα της. Δύο άνθρωποι αγαπιούνται αλλά έχουν προσαρμοστεί στις συνήθειες των διαφορετικών κόσμων που ζουν. Τόσο μόνοι, τόσο δεμένοι.

Marine Girls, "Honey" (1981)

Η νεαρή Tracey Thorn αποσυναρμολογεί τον ερωτικό μηχανισμό σε δύο λεπτά: Θα σε αγαπώ για πάντα. Μέχρι να μου φύγει. Θα σε αγαπώ για πάντα. Μέχρι να πεθάνει αυτό το συναίσθημα. Θα σε αγαπώ για πάντα. Μέχρι να βρω άλλο αγόρι.

Public Image Ltd., "This Is Not A Love Song" (1983)

Αυτό δεν είναι ένα τραγούδι για την αγάπη αλλά για τον καπιταλισμό. Μήπως λοιπόν είναι ένα τραγούδι αγάπης; —"Τώρα θα σε βρω, τώρα θα είσαι εκεί".

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ