Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας | Νέοι ορίζοντες στη φαρμακευτική θεραπεία της Παχυσαρκίας

Τα νέα στοιχεία για την παχυσαρκία από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (World Obesity Federation).

MissBloom TEAM
παχυσαρκια istock

Φέτος το μήνυμα είναι: "Ας μιλήσουμε για την Παχυσαρκία και …". Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ), Δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος μιλά για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, το μέγεθος και τον αντίκτυπο της παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο:

  • Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σήμερα ζουν με παχυσαρκία (1 στους 7)
  • Οι ιατρικές συνέπειες της παχυσαρκίας θα κοστίζουν πάνω από 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2035
  • Η παιδική παχυσαρκία αναμένεται να αυξηθεί κατά 100% από το 2020 έως το 2035, φτάνοντας τα 400 εκατομμύρια (1 στα 5 παιδιά)
  • 1 στους 4 ανθρώπους θα έχει παχυσαρκία το 2035

Τις προηγούμενες Παγκόσμιες Ημέρες Παχυσαρκίας, όλες οι Εταιρίες-Μέλη της World Obesity Federation (Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας) κινητοποίησαν ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να αναγνωρίσουν τις βαθύτερες αιτίες της παχυσαρκίας, να αυξήσουν τη γνώση της νόσου και να προβάλουν τις φωνές των ανθρώπων με παχυσαρκία που βιώνουν καθημερινά προβλήματα

Ας μιλήσουμε για την Παχυσαρκία και… την Υγεία

Είναι σημαντικό, όχι μόνο να αναγνωρίσουμε ότι η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια από μόνη της, αλλά και να λάβουμε υπόψη τους παράγοντες κινδύνου και τις άλλες ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία (σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, καρκίνος, άπνοια ύπνου, υπογονιμότητα κλπ). Υπάρχει συχνά μια υποτιμημένη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων υγείας, ειδικά της ψυχικής υγείας.

Πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγιση και την αντιμετώπιση για να μειώσουμε το στίγμα και την ενοχή που σχετίζονται με την παχυσαρκία και να διασφαλίσουμε ότι υποστηρίζονται επαρκώς οι άνθρωποι που ζουν με παχυσαρκία.

Ας μιλήσουμε για την Παχυσαρκία και… τον Πλανήτη μας

Τι δημιουργεί το παχυσαρκιογόνο περιβάλλον. Η υγεία διαμορφώνεται από τον κόσμο γύρω μας και ένα υγιές περιβάλλον δημιουργείται από μια σειρά παραγόντων: τη σταθερότητα του κλίματος μας, τον αέρα που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που είναι διαθέσιμα για κατανάλωση και τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται στην αγορά. Για να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να δράσουμε, δημιουργώντας ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ