Follow us

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε κατσικίσιο τυρί;

Το κατσικίσιο τυρί έχει πολλά οφέλη για την υγεία αλλά έχει και παρενέργειες. Δες ποιες είναι αυτές

MissBloom TEAM
τυρι istock

Το κατσικίσιο τυρί είναι ένα από τα πιο θρεπτικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Πιστεύεται ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν η πρώτη που το χρησιμοποίησε, ακολουθούμενη από την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν βέβαια και επιπλέον σημαντικές ποικιλίες τυριού (εκτός από τη φέτα), αλλά οι πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η μοτσαρέλα, το τσένταρ και η παρμεζάνα.

Ωστόσο, το κατσικίσιο τυρί έχει πιο απαλή γεύση από το αγελαδινό τυρί. Έχει επίσης λιγότερη λακτόζη, βιταμίνη D και ριβοφλαβίνη και είναι συνήθως ελαφρώς λιγότερο σε λιπαρά και μέταλλα.

Κατσικίσιο τυρί και οφέλη

Το να το έχεις στην καθημερινή σου διατροφή προσφέρει πολλά οφέλη, όπως

1. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ασβεστίου και φωσφόρου.
2. Βοηθά στην απώλεια βάρους: Με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά από το παραδοσιακό αγελαδινό τυρί, το κατσικίσιο τυρί γίνεται ιδανική επιλογή για τη διαχείριση του βάρους. Τα καλά λιπαρά που περιέχει, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων μεσαίας αλύσου, ενισχύουν τον κορεσμό, χορταίνοντας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθώντας σας να χάσετε βάρος.
3. Υποστηρίζει την υγεία των οστών: Η πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β υποστηρίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό και τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου συμβάλλουν στην υγεία των οστών. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή σεληνίου, μαγνησίου και νιασίνης (βιταμίνη Β3), ενώ παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι σημαντική για υγιή οστά.
4. Κάνει καλό στην υγεία: Η παρουσία βιοδραστικών ενώσεων ενισχύει τη θρεπτική του αξία, προάγοντας τη συνολική ευεξία.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ