Follow us

Air Fryer | 5 λόγοι που το αγαπάμε - Τους επιβεβαιώνει και η Mayo Clinic!

Υιοθέτησε έναν γρήγορο και βολικό τρόπο μαγειρικής με το Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L και απόλαυσε την υγιεινή εκδοχή του τηγανίσματος, που και η Mayo Clinic συνιστά.

MissBloom TEAM
air fryer istock

Η ημέρα που η ευχή σου εισακούστηκε στο διατροφικό σύμπαν, να τρως δηλαδή τηγανητές πατάτες χωρίς να ανησυχείς για την υγεία σου (και τις θερμίδες τους), έφτασε! Με ένα Air Fryer μαγειρεύεις κυριολεκτικά στον αέρα: πιο εύκολα, πιο γρήγορα, ακόμη και από απόσταση, ρυθμίζοντας τη λειτουργία του από το smartphone σου. Η κυκλική ροή αέρα 360° προσφέρει τηγανητά στην πιο υγιεινή εκδοχή τους, και το μόνο που μένει είναι απλώς να στρώσεις τραπέζι!

Πώς λειτουργεί το Air Fryer;

Το Air Fryer μειώνει σημαντικά τον χρόνο μαγειρέματος και εκπέμπει λιγότερη θερμότητα. Όπως πολλές άλλες μέθοδοι μαγειρέματος, το τηγάνισμα στον αέρα προκαλεί μια χημική αντίδραση - το φαινόμενο Maillard - που βελτιώνει το χρώμα και τη γεύση των τηγανητών τροφών. Τώρα μπορείς να μαγειρέψεις υγιεινά και γρήγορα πεντανόστιμα φαγητά με το Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L, το οποίο διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα και έναν έξυπνο 24ωρο προγραμματισμό για απόλαυση νόστιμου φαγητού χωρίς αναμονή.

Air Fryer: 5 οφέλη για την υγεία σου σύμφωνα με τη Mayo Clinic

1. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Η υψηλότερη πρόσληψη τηγανητών τροφών έχει άμεση σχέση με υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τηγανητά φαγητά τείνουν να είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Η αλλαγή από τηγανητά σε λάδι σε τηγανητά στον αέρα και η μείωση της τακτικής πρόσληψης ανθυγιεινών ελαίων προάγει την απώλεια βάρους.

Το Air Fryer χρησιμοποιεί ζεστό αέρα και συνήθως χρειάζεται μόνον ένας ψεκασμός μαγειρικού λαδιού. Αυτό κάνει το τηγάνισμα στον αέρα μια εναλλακτική επιλογή, πιο υγιεινή, με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες σε σχέση με το τηγάνισμα με λάδι.

2. Μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού τοξικού ακρυλαμιδίου

Το τηγάνισμα τροφών σε καυτό λάδι μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη επικίνδυνων ενώσεων, όπως το ακρυλαμίδιο. Αυτή η ένωση σχηματίζεται σε ορισμένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία, όπως το τηγάνισμα με λάδι.

Το ακρυλαμίδιο έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων, όπως του καρκίνου του ενδομητρίου, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του μαστού και του οισοφάγου. Μελέτη του 2014 βρήκε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του διατροφικού ακρυλαμιδίου και του καρκίνου των νεφρών, του ενδομητρίου ή των ωοθηκών. Το τηγάνισμα στον αέρα μειώνει το ακρυλαμίδιο και τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH) στα τρόφιμα.

3. Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ασθενειών που προκαλεί το παραδοσιακό τηγάνισμα

Το μαγείρεμα με λάδι και η τακτική κατανάλωση παραδοσιακών τηγανητών τροφών συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας όπως στένωση των αρτηριών, καρδιοπάθειες και φλεγμονή στο σώμα. Η αντικατάσταση του τηγανίσματος με λάδι με το Air Fryer μειώνει αυτόν τον κίνδυνο.

Η Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L διαθέτει ειδική λειτουργία απολίπανσης για την απομάκρυνση του περιττού λαδιού και του λίπους, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο υγείας που προκαλούν τα λάδια και το τηγανισμένο λίπος στον οργανισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ