Follow us

Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη για το 2024

Η φετινή λίστα του Forbes, μας "αποκάλυψε" τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη.

MissBloom TEAM
πλουσιες γυναικες splash

Και ενώ η οικονομική ύφεση βαθαίνει, οι ανατιμήσεις " πληγώνουν" το πορτοφόλι του καταναλωτή και ο ένας πόλεμος διαδέχεται τον άλλον, φαίνεται ότι ορισμένοι επιχειρηματίες πλουτίζουν κάθε λεπτό της ημέρας όλο και περισσότερο- ίσως, και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο-.

Με το γνωστό ρητό που θέλει "οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, και οι φτωχοί φτωχότεροι" ξεκινάμε την ημέρα μας με την φετινή λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ, αφού ο αριθμός φτάνει στους 2.781 συνολικά, με 141 περισσότερους από πέρυσι και 26 περισσότερους από το ρεκόρ που σημειώθηκε το 2021. Μάλιστα, όχι απλά οι δισεκατομμυριούχοι έχουν γίνει περισσότεροι, αλλά και πλουσιότεροι από ποτέ, καθώς οι περιουσίες τους φτάνουν αξίας 14,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, αύξηση κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από το 2023 και 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω το προηγούμενο ρεκόρ.

Οι top 5 πλουσιότερες γυναίκες για το 2024 σύμφωνα με την λίστα του Forbes

MacKenzie Scott

Η πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, MacKenzie Scott, βρίσκεται στη θέση νούμερο 5 ανάμεσα στην γυναικεία λίστα που δημοσίευσε το Forbes και κατακτώντας την 43η συνολικά στη λίστα των πλουσίων για το 2024. Η ΜacKanzie έχει περιουσία αξίας 36,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 25 χρόνια, αλλά εκείνη έφυγε με μερίδιο 4% από το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής μετά το διαζύγιό τους το 2019. Η 53χρονη μυθιστοριογράφος, εντάχθηκε στις τάξεις των εξαιρετικά πλούσιων φιλανθρώπων του κόσμου εκείνη την εποχή, καθώς υποσχέθηκε να δωρίσει τη μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής της. Δημιούργησε έναν ιστότοπο με το όνομα Yield Giving, ο οποίος αναφέρει ότι, μέχρι σήμερα, έχει δώσει περισσότερα από 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 2.300 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ